Nefesler tutuldu, TOKİ 250 bin konut projesinin detayları bekleniyor

Milyonlar, 13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamayı bekliyor. Asgari ücretlilerin aldığı maaşla ev sahibi olabileceği 250 bin konut projesinde taksitler ve evlerin ne zaman teslim edileceği en çok merak edilenler. (TOKİ Konya başvuru 2022)

Nefesler tutuldu, TOKİ 250 bin konut projesinin detayları bekleniyor

TOKİ 250 bin konut başvuru 2022-2023 şartları neler, 2022 TOKİ başvuru tarihleri belli oldu mu, başvurular ne zaman başlayacak, TOKİ 250 bin konut taksitleri ne kadar, evler ne zaman teslim edilecek, TOKİ talep başvuru linkine nasıl ulaşabilirim?

Son dönemde en çok merak edilen konuların başında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) hayata geçireceği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ayrıntıları geliyor.

ASGARİ ÜCRETLİLER ALDIKLARI MAAŞLA EV SAHİBİ OLABİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün Aksaray’da yaptığı açıklamada, "İnşallah Salı günü tüm Türkiye'ye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük bir müjde verecek. Bu müjde çerçevesinde yeni sosyal konutlarımızı 81 ilimizde ve ilçelerimizde vatandaşlarımıza kazandırıyor olacağız. Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz, asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler. Gençlerimiz okullarını bitirdiklerinde, hayata atılacakları an yine bu sosyal konut projesinden faydalanabilecekler. Hem sosyal konut hem de altyapılı arsa vereceğiz inşallah. Vatandaşlarımız, altyapısını ve imar planını hazırladığımız bu arsalarda kendi evlerini yapabilecekler." dedi.

murat-kurum-toki-basvuru-2022-2023.jpg

250 BİN KONUT, 100 BİN ARSA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Balkan ülkeleri ziyareti dönüşü gazetecilerin TOKİ’nin sosyal konut projesine ilişkin sorusu üzerine, "Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş 'ben kendim yapacağım' diyorsa, onlara da 'buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin' diyoruz. Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı da sağlanacak. Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-erdogan-toki-basvuru-2022-2023.jpg

MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ AÇIKLAMA 13 EYLÜL SALI GÜNÜ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz." ifadesiyle duyurduğu projenin detayları 13 Eylül Salı günü belli olacak. Tüm detayları 2 gün sonra açıklanacak proje, vatandaşların kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi olmasını amaçlıyor. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacak.

TOKİ 250 BİN KONUT ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAK?

Gözler bu yapılacak açıklamaya çevrilmişken en çok merak edilen konuların başında TOKİ’nin aylık taksitlerinin ne kadar olacağı konusu geliyor.

Ödemelerin ne kadar olacağı hesaplandı. Daha önce yapılan açıklamada bu konutlara başvuru yapabilmek için hane gelirinin 14 bin liranın üzerinde olmaması gerekiyor denilmişti. İstanbul için ise hane geliri 16 bin lira olarak belirlendi.

En yüksek gelir değerlendirildiğine tüm iller için ödenecek en yüksek taksit tutarı 4 bin 200 lira oluyor. İstanbul için ise bu taksit tutarı en yüksek gelir üzerinden bakıldığında 4 bin 800 lira oluyor.

Taksit tutarı hane gelirinin yüzde 30’u olarak hesaplandığında bir evde tek asgari ücretli çalışıyorsa ödeyeceği rakam aylık 1.650 TL olacak. İki asgari ücretli çalışıyorsa ödenecek rakam 3 bin 300 lira olacak.

2021/03/29/toki-konya-ardiclida-170-konut-satisi-icin-basvurular-bugun-basladi-basvurular-nereye-ve-nasil-yapilacak-001.jpeg

TOKİ KONUTLARI KAÇ TAKSİT OLACAK?

Kura çekimi sonrası ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar için yüzde 10 peşinat ve 20 yıla varan vadelerle taksit imkanı olacak.

TOKİ EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarını en geç iki yıl içerisinde hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyor.

TOKİ KONYA KONUTLARI NEREYE YAPILACAK?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 81 ile 250 bin sosyal konut projesinde Konya’nın da aralarında bulunduğu büyükşehirlere, artan kira ve ev fiyatlarını da göz önünde bulundurarak daha çok konut inşa edecek. Yeni açıklanacak proje kapsamında Konya’daki konutların Selçuklu İlçesindeki Ardıçlı TOKİ bölgesinde yapılması bekleniyor.

2021/03/29/toki-konya-ardiclida-170-konut-satisi-icin-basvurular-bugun-basladi-basvurular-nereye-ve-nasil-yapilacak-002.jpeg

TOKİ, 3 YILDA KONYA’DA KAÇ KONUT YAPTI?

TOKİ, son 3 yılda Konya’nın Ahırlı, Akören, Altınekin, Beyşehir, Cihanbeyli, Emirgazi, Ereğli, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Karapınar, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Taşkent, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde toplam 9 bin 194 konut ve 451 iş yeri yaptı.

Konutlar 2+1, 3+1 olarak projelendirildi, yatay mimariye uygun, depremlere karşı güvenli inşa edildi, vatandaşlarımızın alım gücü dikkate alınarak, az peşinat, düşük taksit ve uzun vadelerle satışa sunuldu. Her projede, engelli, gazi ve şehit ailelerine özel kontenjan ayrıldı.

2021/03/29/toki-konya-ardiclida-170-konut-satisi-icin-basvurular-bugun-basladi-basvurular-nereye-ve-nasil-yapilacak.jpeg

TOKİ KONYA’YA KAÇ KONUT YAPACAK, 2022 BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül’de ayrıntıları açıklanacak 250 bin sosyal konut kampanyası kapsamında Konya ve ilçelerinde de çok sayıda yeni konutun yapılması bekleniyor.

TOKİ Konya 2022 başvuru şartları neler, 2022 TOKİ Konya başvuru tarihleri, TOKİ Konya konut taksitleri ne kadar, evler ne zaman teslim edilecek? soruları da bu açıklamayla cevap bulacak.

2022-2023 TOKİ KONUT TALEP BAŞVURU LİNKİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak açıklama için talep başvuru sayfası açtı ve geri sayım başlattı. 

TOKİ 2022 - 2023 KONUT BAŞVURU TALEP SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

nefesler-tutuldu-toki-250-bin-konut-projesinin-detaylari-bekleniyor.jpeg

TOKİ sosyal konut başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için;

Haber Dairesi WhatsApp Ücretsiz Haber Sistemi kaydı için: 0542 742 23 32 (Numarayı kaydedip KAYIT yazın)

Haber Dairesi uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOSAndroid) App Store ve Play Store’den indirip bildirimleri açabilirsiniz. 

haber-dairesi-uygulama-reklami.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.