Selçuklu Belediyesi'nden Çanakkale temalı kan bağışı kampanyası

Kızılay Haftası dolayısıyla kon bağışı kampanyası başlatan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 1071 ünite kan hedefi koyduklarını söyledi.

Selçuklu Belediyesi'nden Çanakkale temalı kan bağışı kampanyası

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Kızılay Şubesi 29 Ekim -04 Kasım tarihleri arasında Çanakkale temalı Kan Bağışı etkinliği düzenlendi. 

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın sosyal medya hesabından çağrıda bulunduğu etkinlikte 1071 ünite kan toplanması hedeflendi. 7 gün boyunca sürecek etkinlik ve ‘Geçmişten Günümüze Çanakkale’ isimli sergi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın katılımıyla ziyaretçilere açıldı. Kan bağışında bulunan vatandaşlara ise hediye olarak köstekli saat, Cihadiye Yüzüğü, Türk Bayrağı ve Azerbaycan Bayrağı ile Hilal-i Ahmer sertifikası verilecek.

slb-7542.jpg

Etkinliğe katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyemiz burada çok güzel bir organizasyon oluşturmuş. Hilal-i Ahmer’den Kızılay’a geçiş sürecini anlatan sergiler ve çok güzel tiyatro gösterileri var. Amaç insanları kan bağışına sevk etmek bir cazibe oluşturmak.  Bugünlerde korona nedeniyle bağışlarda biraz düşüklük var onun için hastalarımız ciddi problem yaşıyorlar. Bu vesileyle Selçuklu’da yaşayan herkesi çocuklarıyla beraber hem bu alanı ziyaret etmeye hem de orada yaşananları onlara göstermeye ve kan bağışına davet ediyorum. Selçuklu Belediye Başkanımızı ve Kızılay Selçuklu Şubesinin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konutu.

slb-7322.jpg

“Vefa kapsamında 1071 kan bağışı hedefi koyduk”

Bütün vatandaşlarını etkinliğe davet eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pakyartırmacı ise “Selçuklu Kızılay şubemizle birlikte Kızılay Haftası münasebetiyle Selçuklu Belediyemizin hemen önünde bulunan alanda böyle bir organizasyona imza attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada hemşehrilerimizi kan vermeye davet ediyorum. Kızılay’ın çadırlarıyla birlikte Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı döneminde ortaya çıkan o vefayı birlikteliği her yönüyle hemşehrilerimizin görmesi mümkün. Özel bir sergimiz var. Bu sergiyle birlikte buraya gelen hemşehrilerimiz kan bağışlarını rahat bir şekilde yapacaklar ve Kurtuluş Savaşı dönenimin ortamını da bir nebze olsun burada görmüş olacaklar. Vefa kapsamında 1071 kan bağışı hedefi koyduk. İnşallah bu hedefimize burada Kızılay Haftası münasebetiyle yaptığımız çalışma ile birlikte ulaşmayı arzu ediyoruz. Burada kan bağışlayan vatandaşlarımıza özel hediyelerimiz de olacak. Kan bağışlarını yaptıktan sonra onlara özel hediyeler de vererek günün anısına onlara bugünü ebedileştirmiş olma hedefimiz de var. Bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

dsc-0827.jpg

Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Özlem Arslan Kuru ise “İçinde bulunduğumuz hafta Kızılay haftası... Kan bağışıyla ilgili etkinliklerimiz tüm yıl devam ediyor. Ancak Kızılay Haftasında Türk Kızılay’ının kuruluşunu da konu alan, kurulduğu günden bugüne serüvenini anlatan bir resim sergiyle de birlikteyiz. Biraz farklı bir konseptle bir kampanya planlamış bulunmaktayız. Bağışçılarımız aslında kan bağışlarken bugüne bu ülke bu vatan için can veren hem askerlerimiz hem sağlık personelimizin resimlerinin bulunduğu sergiye de davet ettik. Kanımızda vefa var sloganıyla başlattığımız bu çalışmada vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmalarını bekliyoruz. İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde de vatandaşlarımız kan bağışı konusunda son derece hassas şekilde desteklerini veriyorlar. Biz 7 gün süreyle buradayız. Kan bağışında bulunmak isteyen herkesi hem de bu ortamda bu havayı bizimle teneffüs etmelerini  istiyoruz”  diye konuştu.

dsc-0798.jpg

Etkinlikte kan veren vatandaşlar ise vefa borçlarını ödemeye geldiklerini söyledi. Kan bağışlayan Ahmet Yiğit, “Güzel bir uygulama belediyemize çok teşekkür ediyorum. Vefa borcumuzu ödemek istiyorum” dedi. Kan bağışçılarından Tahir Büyükdemir de “Şu zor zamanlarda yapılabilecek en güzel şeylerden birisi. Umarım vereceğimiz kanlar çok ihtiyacı olan yerlere ulaşır. Biz de onların sebebiyle bir dua almış oluruz”  ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.