TTB, Konyalı imam hakkında suç duyurusunda bulundu

Konya’da, Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından 2 gün boyunca grev yapan doktorları eleştiren Kayalar Camisi Ahmet Gür, açığa alınmıştı. Türk Tabipler Birliği, Gür hakkında suç duyurusunda bulundu.

TTB, Konyalı imam hakkında suç duyurusunda bulundu

Türk Tabipler Birliği, Konya’da Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından 2 gün boyunca grev yapan doktorları eleştiren imam Ahmet Gür hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın başka bir hastanenin güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay tarafından öldürülmesinden sonra sağlık çalışanları eylem kararı aldı.

2 gün süren iş bırakma eylemiyle ilgili Konya Selçuklu Bosna Hersek Mahallesi Kayalar Camii İmamı Ahmet Gür, grev yapan doktorları eleştirdi.

Cuma hutbesinde konuşan Ahmet Gür, eylemin "Daha fazla doktorun öldürülmesine" neden olacağını belirterek ''Sen hastaneden boş dönsen, o doktoru öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin?'' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Konya Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

TTB’DEN SUÇ DUYURUSU

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Konyalı imamı hakkında 12 Temmuz'da suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

TTB'den bugün yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Suç duyurusu metninde, G(ö)REV eylemlerinde acil hastaların, diyaliz hastalarının, acil ve riskli gebelerin, çocuk acillerinin, kanser hastalarının, yoğun bakım hastalarının bakımının aksatılmadığı, yoğun bakım ve yatan hastaların tıbbi zarar görmemeleri için özel gayret gösterildiği hatırlatıldı.

İmamın sözlerinin hekimlerin yaşam hakkının ihlali de dahil her türlü davranışı meşrulaştırmaya çalıştığının vurgulandığı suç duyurusunda; “görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma”, “suç işlemeye tahrik”, “halkın kin, düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarından kamu davası açılması ve imamın cezalandırılması talep edildi.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum