Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Konyalı imam hakkında Sözcü’ye konuştu

Konya'da Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrası grev yapan doktorları eleştiren imam Ahmet Gür, açığa alınmıştı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuya ilişkin Sözcü’ye konuştu, ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Konyalı imam hakkında Sözcü’ye konuştu

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın başka bir hastanenin güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay tarafından öldürülmesinden sonra sağlık çalışanları eylem kararı aldı.

2 gün süren iş bırakma eylemiyle ilgili Konya Selçuklu Bosna Hersek Mahallesi Kayalar Camii İmamı Ahmet Gür, grev yapan doktorları eleştirdi.

Cuma hutbesinde konuşan Ahmet Gür, eylemin "Daha fazla doktorun öldürülmesine" neden olacağını belirterek ''Sen hastaneden boş dönsen, o doktoru öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin?'' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Konya Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

"AYNI GÜN SORUŞTURMA AÇILDI"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, olaya ilişkin ilk kez konuştu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulunan Erbaş, doktorlara yönelik ifadeleri nedeniyle imam Ahmet Gür’e aynı gün soruşturma açıldığını söyledi.

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN, GEREĞİ NEYSE YAPILACAK"

'Kimsenin şüphesi olmasın' diyen Erbaş, konuyla ilgili gereğinin neyse yapılacağını belirtti.

Erbaş, “Konya'daki olay bizi çok üzdü. Cuma günü minberden oldukça üzücü ve minbere yakışmayan bir konuşma yapan imam ile ilgili aynı gün soruşturma başlattık. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki gereği neyse yapılacaktır.” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum