Doktorların eylemini eleştiren Konyalı imamın sözleri gündem oldu

Konya Şehir Hastanesi’nde Dr. Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından Türkiye genelinde doktorlar 2 gün greve gitmişti. Konuya ilişkin Konya’da kaydedildiği iddia edilen bir imamın konuşması, sosyal medyada gündem oldu.

Doktorların eylemini eleştiren Konyalı imamın sözleri gündem oldu

Konya Şehir Hastanesi’nde önceki gün yaşanan olayda, bir kişi görevli Doktor Ekrem Karakaya’yı silahla öldürdükten sonra kendi yaşamına son vermişti.

Tüm Türkiye’ye yasa boğan olay sonrası doktorlar ve diğer sağlık çalışanları grev yapma kararı almış, yurt genelinde saldırı protesto edilmişti.

Bugün Konya’da çekildiği iddia edilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu.

Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesindeki Kayalar Camii imamının hutbede doktorların eylemini eleştirdiği konuşması çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.

İşte o konuşma:

 

KONYA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA 

Konu ile ilgili Konya Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan Doktorlara/Sağlık Hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" 

 

doktorlarin-eylemini-elestiren-konyali-imam-hakkinda-konya-valiliginden-aciklama.jpg

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Konya’da görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülere ilişkin personel hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Açıklamada 'Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir.' denildi. 

 

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

"Basın yayın kuruluşlarında yer alan “Konya’da cami imamı, hutbede doktorları hedef aldı: “Sen olsan öldürmez misin, dövmez misin” haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır.

Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, lamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum