Türkiye’de ilk oldu! Konya’daki bu okul şimdi şehidinin adını taşıyor

Türkiye’de, il merkezleri dışında kurulan ilk İmam Hatip Lisesi olma özelliğini taşıyan Konya Alibeyhüyüğü Mahallesindeki okul, bugün şehidinin ismini taşıyor. Alibeyhüyüğü Şehit Selvet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi başarısıyla da ünlü.

Türkiye’de ilk oldu! Konya’daki bu okul şimdi şehidinin adını taşıyor

10 bin yıllık Çatalhöyük’e komşu olan Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Alibeyhüyüğü Mahallesi, kayıtlarda tarihi bir bölge olarak yer alıyor.

Alibeyhüyüğü, Anadolu’da İslam-Türk hakimiyetiyle Afşar Türkmenlerinin bölgeye gelip yerleştiği, Karamanoğulları döneminde bölgede söz sahibi olan Ali bey ve kasabadaki hüyükten adını alıyor.

turkiyede-ilk-oldu-konyadaki-bu-okul-simdi-sehidinin-adini-tasiyor.jpeg

İLK İHL BURADA KURULDU

Büyükşehir Yasasıyla mahalle olan ve günümüzde birçok özelliğiyle öne çıkan Alibeyhüyüğü, aynı zamanda Türkiye’de il merkezleri dışında ilk İmam Hatip Lisesi’nin kurulduğu yer.

Okula ait ilk bina 1986 yılında yapıldı. 1986-1987 eğitim öğretim yılında Çumra İmam Hatip Lisesine bağlı bir şube olarak eğitim öğretime başladı. Okulun açıldığı ilk yıl orta kısım, ikinci yıl da lise kısmı eğitim öğretimi sürdürdü. 1988 yılında okulun pansiyon kısmı açılarak aynı yıl Devlet Parasız Yatılı sınavı ile 140 öğrenci okulun pansiyonuna alındı. Şu an için pansiyon kontenjan sayısı 210. Okul ilk mezunlarını 1990 - 1991 eğitim öğretim yılında verdi.

turkiyede-ilk-oldu-konyadaki-bu-okul-simdi-sehidinin-adini-tasiyor-001.jpeg

Okul, 08 Ekim 1991’de müstakil olarak Aibeyhüyüğü İmam Hatip Lisesi tüzel kişiliğine kavuştu.

Okulun ikinci binası Hayra Hizmet Vakfına bağlı olarak yaptırıldı, 1993 - 1994 eğitim öğretim yılında Alibeyhüyüğü İmam Hatip Lisesinin hizmetine sunuldu.

Bu bina 16 Kasım 2000 tarihinden itibaren hizmet veriyor.

Bugün başarılarıyla da adından söz ettiren okulda 18 derslik, 1 laboratuvar, 1 kütüphane, etüt salonu, 21 yatakhane, 1 revir, 1 yemekhane mevcut.

Okulun mesleki uygulama camii de yer alıyor.

Aynı alanda Alibeyhüyüğü İmam Hatip Ortaokulu da eğitim öğretime devam ediyor.

turkiyede-ilk-oldu-konyadaki-bu-okul-simdi-sehidinin-adini-tasiyor.jpg

ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ TAŞIYOR

Okulun ismi 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Şehit Selvet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi.

turkiyede-ilk-oldu-konyadaki-bu-okul-simdi-sehidinin-adini-tasiyor-001.jpg

ŞEHİT POLİS SELVET ŞİMŞEK KİMDİR?

18 Şubat 1990 yılında doğdu. 1995-1996 yılında Alibeyhüyüğü Cumhuriyet İlköğretim Okuluna başladı. 2003 yılında buradan mezun oldu. Alibeyhüyüğü Çok Programlı Lisesine başladı ve 2006 yılında liseden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra ara vermeden Süleyman Demirel Üniversitesi Harita Bölümünü kazandı. 2010 yılında üniversiteden mezun oldu. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü kazandı ve 2014 yılında mezun oldu ve daha sonra 2016 yılında Polis Akademisini kazandı. 9 ay eğitim aldıktan sonra 06 Ağustos 2016 tarihinde Adıyaman Özel Harekat Şube Müdürlüğünde göreve başladı. Şehit Selvet Şimşek 23 Ağustos 2016 tarihinde Adıyaman’da şehit oldu.

sehit-polis-selvet-simsek.jpg

“EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Mahalleye 42 bin ağaç diken ve Alibeyhüyüğü’nün simge ismi haline gelen Himmet Tabak, yaptığı açıklamada, Şehit Selvet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bugün başarıyla eğitim öğretime devam ettiğini belirterek, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde mahalleden muhtar adayı olan Tabak, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu binanın ayakta kalması için vargücüyle çalışmaya devam edeceğini söyledi.

himmet-tabak.jpeg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.