Görüntüyü Konyalı muhtar paylaştı: Güm güm göçüyor!

Konya'nın Çumra İlçesine bağlı Alibeyhüyüğü Mahallesinden akşam saatlerinde korkutan görüntüler yansıdı. Çarşamba Çayındaki göçük anbean kameraya yansıdı, görüntüleri Muhtar Himmet Tabak paylaştı.

Görüntüyü Konyalı muhtar paylaştı: Güm güm göçüyor!

Çarşamba Çayı'nın Konya'nın Çumra İlçesine bağlı Alibeyhüyüğü Mahallesi Kısıkyayla Mevkisinden geçen kısmında bugün akşam saatlerinde kaydedilen görüntüler korkuttu.

Kanalın bulunduğu alanda oluşan göçük kameraya yansıdı.

Alibeyhüyüğü Mahallesi Muhtarı Himmet Tabak tarafından paylaşılan görüntülerde çökme anı yer alırken, yaşanan panik de konuşmalara yansıdı.

Bugün Çumra'da kaydedilen görüntüler...

Muhtar Himmet Tabak, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada jandarma ekiplerinin bölgede güvenlik önlemi aldığını DSİ ekiplerinin de incelemelerine başladığını söyledi.

10'DAN FAZLA OBRUK OLUŞMUŞTU

Geçen ay da Çumra ilçesinde 3 farklı bölgede, Çarşamba Çayı’nın tabanında irili ufaklı 10’un üzerinde obruk ve yer yarıkları oluşmuştu. DSİ ekipleri, Apa Barajı’ndan ovaya aktarılan 54 metreküplük su çıkışını 15 metreküpe indirerek, obruk oluşan bölgelere verilen suyu başka bir kanala aktarmıştı.

Bölgede inceleme başlatan Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, “Burası Apa Barajı’ndan gelen suları ovaya taşıyan bir kanal. Bu kanalda toprak altındaki küçük çatlaklar, yarıklar, kuraklıkla birlikte biraz daha genişlemiş. Bu bölgede içinde bulunduğumuz alanda ilk defa obruk gözleniyor. Şu anda meydana gelmiş obruklar vatandaşlarımız için tehlike arz ediyor. Kanal içerisinde benzer çökmelerin yaşanabileceğini tahmin ediyoruz” demişti.

goruntuyu-konyali-muhtar-paylasti-gum-gum-gocuyor.webp

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.