Türkiye’nin tarımsal lideri yine Konya oldu
2025 yılı tarımsal örgüt değerlendirmesinde Konya, 141 örgüt arasından 18 tarımsal örgütle Türkiye birincisi oldu. Başarı, üretim ve örgütlü çalışmanın simgesi olarak öne çıkıyor.
Konya, tarımsal örgütlenmede liderliğini bir kez daha tescilledi. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü alınan bilgiye göre; 28 Kasım 2023 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan “Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında gerçekleştirilen 2025 yılı değerlendirmesinde Konya, Türkiye genelindeki 141 tarımsal örgüt arasında 18 örgütle Türkiye birincisi oldu.
Geçtiğimiz yıl da 105 tarımsal örgüt arasında 10 örgütle Türkiye birincisi olan Konya, bu yıl başarısını daha da artırarak sürdürdü. Başarıya ulaşan örgütler, 1. derece örgüt belgesi almaya hak kazanarak birçok ayrıcalıktan faydalanacak. Bu ayrıcalıklar arasında; tarımsal desteklemelerde ilave puan ve/veya destek, düşük faizli tarımsal kredilerde özel kredi ve faiz indirimi ile Bakanlık organizasyonlarında temsil ve karar alma süreçlerine aktif katılım yer alıyor.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu başarının il genelindeki üretim kalitesi, örgütlü çalışma kültürü ve çiftçilerin aktif katılımı sayesinde gerçekleştiğini belirtti. Yetkililer, “Konya, üretimin ve tarımsal örgütlülüğün merkezi olarak Türkiye’de örnek bir şehir olmaya devam ediyor” dedi.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.