Uyuşturucu operasyonunda adı geçen savcının ifadesi ortaya çıktı

Konya merkezli uyuşturucu operasyonunda adı geçen ve sevkiyatları yönettiği iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Osman Y, Adana’da tutuklanmıştı. Osman Y’nin ifadesi ortaya çıktı.

Uyuşturucu operasyonunda adı geçen savcının ifadesi ortaya çıktı

Hem uyuşturucu şebekesi liderliği yaptığı hem de FETÖ borsası oluşturduğu iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Osman Y, Konya merkezli yürütülen uyuşturucu operasyonu kapsamında Antalya'da gözaltına alınmış, soruşturmanın yürütüldüğü Adana'ya gönderilmişti. Tutuklanan Savcı Osman Y’nin ifadesine ulaşıldı.

“ÜZGÜN VE KIRGINIM”

Sabah’ta yer alan habere göre; savunmasında, böyle bir suçlamadan dolayı üzgün ve kırgın olduğunu söyleyen Osman Y, neden tutuklamaya sevk edildiğini anlamadığını söyledi. Tutuklamaya, sosyal medyadaki haberlerden dolayı sevk edildiğini düşündüğünü kaydeden Osman Y, örgüt üyeleri Cumhur Akarca ve Cahit Kutluk ile aynı sitede oturduklarını, akşamları site içerisinde beraber çay içtiklerini söyledi.

“UYUŞTURUCUNUN BULUNDUĞU ARACI SATTIM”

Ele geçen uyuşturucunun bulunduğu aracı Antalya'da sattığını ve bu satış karşılığında 320 bin lirayı döviz olarak aldığını, paranın geri kalanını ise daha sonra alacağını kaydeden Osman Y, babası M.Y'nin uyuşturucu maddenin temini ile sevkiyat aşamasında kullanılan araçları ayarladığı iddiasına ilişkin, "Babam emlak ve galeri işi yapıyor. Cahit Antalya'dan bir araba alıyor, paraları yetmediği için babamdan para alıyorlar" diyerek kendisini savunmaya çalıştı.

“SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM”

Antalya Adliyesi'nde yakalanan Osman Y, yayın yasağını durdurmak için adliyeye gittiğini, bunun da kaçma şüphesinin olmadığının açık bir göstergesi olduğunu, buna tenezzül edecek birisi olmadığını kaydederek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep etti.

SUÇU İŞLEDİĞİNE DAİR SOMUT DELİLLER

Nöbetçi mahkemenin tutuklama kararında elde edilen deliller de sıralandı. Osman Y’nin yönettiği örgütle ilgili suçun niteliği ve önemi, Plaka Tespit Sistemi (PTS) görüntü kayıtları, HTS inceleme ve araştırma tutanağı ile baz bilgileri, WhatsApp üzerinden yapılan görüşmeler, ele geçen uyuşturucu maddenin bulunduğu araç ile uyuşturucu maddenin miktarının tespit edildiği, tüm dosya kapsamında Osman Y’nin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması nedeniyle Yarbaş'ın tutuklandığı belirtildi.

 

Kaynak:Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum