Yer Konya! Apa Barajı’nda ağa takılan balıklar kurtarıldı

Konya’da 15 Haziran’a kadar av yasağının uygulandığı göl ve göletlerde denetimler aralıksız sürüyor. Çumra ilçe sınırlarında bulunan Apa barajında kaçak avcılar tarafından suya atılmış ağ toplandı, balıklar kurtarıldı.

Yer Konya! Apa Barajı’nda ağa takılan balıklar kurtarıldı

Konya’da kaçak balık avcılığı denetimleri sürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri kontrol ekiplerince Çumra Apa barajında denetim yapıldı.

Av yasağı döneminde göl içerisine atılmış ağlar tekne ile toplatıldı. Atılmış ağ ve diğer av malzemelerine el konuldu, ağlara takılan İsrail sazanları geri suya salındı.

yer-konya-apa-baraji-aga-takilan-baliklar-kurtarildi.jpg

“KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT VERİLMEYECEK”

Yapılan açıklamada, “Bölgemizde su ürünlerini, doğal hayatı korumaya ve kaçak avcılığa geçit vermemeye kararlıyız. Denetim alanlarımızda balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunması ve balık stoklarımızın azalmaması için, mesai mevhumu gözetmeksizin çalışmaya devam edeceğiz. 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan av yasağı süresince denetimlerimiz haftanın 7 günü aralıksız olarak havadan, karadan ve teknelerimizle göl içerisinden yapılmaya devam edecektir.” denildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.