Dünya Kupası’ndaki en güzel gol ödülünü Süper Lig’in yıldızı aldı

FIFA'nın düzenlediği oylamada RAMS Başakşehirli Özbek futbolcu Eldor Shomurodov'un Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne attığı gol, 2026 Dünya Kupası grup aşamasının en güzel golü seçildi.

Dünya Kupası’ndaki en güzel gol ödülünü Süper Lig’in yıldızı aldı

FIFA, 2026 Dünya Kupası grup aşamasında atılan en güzel golü belirlemek için düzenlediği oylamanın sonuçlarını açıkladı. Futbolseverlerin oylarıyla belirlenen listede zirvenin sahibi, RAMS Başakşehir'in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov oldu.

OYLARIN YÜZDE 36'SINI ALDI

Özbekistan'ın K Grubu'nda Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile oynadığı karşılaşmanın 10. dakikasında ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı aşırtma vuruşla fileleri havalandıran Shomurodov, oyların yüzde 36'sını alarak grup aşamasının en güzel golüne imza attı.

dunya-kupasindaki-en-guzel-gol-odulunu-super-ligin-yildizi-aldi

RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Oylamada Haiti Milli Takımı oyuncusu Wilson Isidor yüzde 26,5 oy oranıyla ikinci sırada yer alırken, Bosna Hersekli Kerim Alajbegovic ise yüzde 24,9 ile üçüncü oldu. Shomurodov'un golü, futbolseverlerden en fazla oyu alarak FIFA'nın açıkladığı listenin zirvesinde yer aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.