Konyaspor, Anadolu’nun sürükleyicisi

Tıpkı her sezonda olduğu gibi bu sezon da 4 büyükler! dillere pelesenk ancak Türkiye’nin en köklü kulüplerinin nitelemesinde kullanılan bu terim, yerini Anadolu’nun bağrına bırakacak gibi görünüyor. Konyaspor’un kısa süreçteki tarihi başarısı ise ortada.

Konyaspor, Anadolu’nun sürükleyicisi

Konyaspor’un son yıllardaki başarısı bazı kesimler tarafından göz ardı edilse de hafife alınmayacağını, Süper Lig takımlarının teknik direktörleri teyit ediyor. Bunlardan biri de Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk…

İstanbul ağırlığı olmasına rağmen Anadolu takımlarının başrollerde oynadığı ligde, spor otoritelerinin yanı sıra medyanın artık dillere pelesenk olan ‘büyükler’ yerine derbi ya da ezeli rekabet teriminde birleşmesi gerekiyor.

Spor medyasının önde gelen kanallarından bazısı Anadolu Kartalı Konyaspor’un başarılarını göz ardı etse de Süper Lig takımlarının teknik direktörleri bunu teyit ediyor. Bunlardan biri de Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk.

Buruk, Konyaspor’un da ortak olduğu zirvedeki takımların ardından 4 büyük kavramını kullanarak Galatasaray'ın en üstte yer aldığını söyledi.

İşte Okan Buruk'un zirve değerlendirmesi

konyaspor-anadolunun-surukleyicisi.jpg

“4 BÜYÜKLER İÇİNDE EN ÜSTTE OLAN TAKIMIZ"

“Bu sene için sert, birbirine yakın, herkesin bu mücadele içerisinde olduğu, sadece 4 büyük takımın değil, Başakşehir, Adana Demirspor, Konyaspor var. 4 büyükler içerisinde en üstte olan takım biziz. Herkesin puanı yakın. Bu şekilde araya kadar gidileceğini düşünüyorum. Zor bir lig olacak. Bunu biliyorduk. Bütün takımlar birbirini zorluyor” dedi.

“3’ÜNCÜ SIRADA KONYA’NIN GOL SAYISI KÜÇÜK”

"Ligin ilk 4 sırasına baktığımızda liderde 11 gol atmış. 3’üncü sırada Konya’nın gol sayısı küçük, Trabzon’un düşük. Çok yüksek sayılara uğraşmadık, bunu biliyoruz ama geçen senelere göre az gol yiyen bir takım var. Dominant bir oyun oynuyoruz. Rakip sahada oynadığımız, girdiğimiz pozisyonlar… Bunu sonuca çevirmemiz gerekiyor. Daha tam kadro olamadık."

MONTELLA, KONYASPOR’A DİKKAT ÇEKMİŞTİ

konyaspor-anadolunun-surukleyicisi-001.jpg

Adana Demirspor'un Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Rekabetin seviyesi biraz daha yükseldi. Konyaspor, son 2 senedir şaşırtmaya devam ediyor. Böyle de devam ediyorlar. Başakşehir de oturmuş bir takım olarak gözüküyor ve sonuna kadar rekabet edecekleri mesajını vermiş oldu. Böyle yüksek seviyeli maçların oynanması pozitif bir durum, herkesi mutlu eder" ifadelerinde bulunmuştu.

Haber Dairesi (Konya Haber)

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.