Bilecik Belediyesi bu kez Atatürk ve köpeği Foks’un heykelini yaptı

CHP'li Bilecik Belediyesi, “Mustafa Kemal Atatürk ve Çocuklar” ile ayı heykelinden sonra yeni bir açılış daha yaptı. Bu kez Atatürk ve köpeği Foks’un heykelini yapan Belediye Başkanı Semih Şahin açılışı da törende kendisi gerçekleştirdi.

Bilecik Belediyesi bu kez Atatürk ve köpeği Foks’un heykelini yaptı

Daha önce Bilecik'teki Atatürk Parkı’na, “Mustafa Kemal Atatürk ve Çocuklar” ve ayı heykeli yaptırarak gündeme gelen CHP'li Bilecik Belediyesi, parka yeni bir heykel daha dikti. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Atatürk ve meşhur köpeği Foks’un heykelin açılışını yaptı.

bilecik-belediyesi-bu-kez-ataturk-ve-kopegi-foksun-heykelini-yapti.jpeg

“HAYVAN SEVGİSİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”

Şahin heykelin, hayvan sevgisine dikkat çekmek ve parka renk katmak amacıyla yapıldığını söyledi. Şahin, "Atatürk Parkımızın ikinci heykelini yaptık. Atatürk’ün meşhur köpeği Foks’un heykelini koyduk parkımıza. Hem Atatürk’ün hayvanseverliğini göstermek hem de çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren birer hayvansever olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Bunun yanında bütün parkımızda bölgemizde yaşayan hayvanlardan birer biblo koyduk. Burası hem fotoğraf çektirmek hem de parkımıza renk katması için güzel oldu.” dedi.

bilecik-belediyesi-bu-kez-ataturk-ve-kopegi-foksun-heykelini-yapti-001.jpeg

ATATÜRK'Ü ISIRDIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Mustafa Kemal Atatürk'ün yanından ayırmadığı köpeği Foks, Atatürkü ısırdığı ve hırçınlığı sebebiyle öldürülmüştü. Atatürk’ün kütüphanecisi Nuri Ulusu, konuyla ilgili şunları söylemişti:

“Foks hiç yapmadığı bir şekilde sahibi Atatürk’e saldırıp ısırmıştı. Hepimizin ödü kopmuştu. Ama neyse dişlerini çok fazla geçirmemişti, tedaviyle birkaç günlüğüne iyileşmişti. İşte bu olayın olmasından sonra Atatürk Orman Çiftliği'ne gönderilen Foks, burada da hırçınlığını ve saldırganlığını arttırmaya başladığı için, çiftlik baytarları Atatürk’ü de ikna ederek Foks’u iğne ile öldürdü.”

Bilecik Belediyesi tarafından şehir merkezindeki bir parkta, Atatürk ve çeşitli hayvanların heykellerinin açılışı gerçekleştirilmişti.

Ayı heykelinin, Atatürk heykelinden daha büyük olduğuna yönelik eleştiriler gelmişti. Bunun üzerine açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, “Bilecik bölgesindeki en büyük ayı boyu budur ve birebir yapılmıştır. Atatürk için de geçerlidir. Atatürk heykeli bire bir Atatürk’ün kendi boyutundadır.” ifadelerini kullanmıştı.

bilecik-belediyesi-bu-kez-ataturk-ve-kopegi-foksun-heykelini-yapti-001.jpg

bilecik-belediyesi-bu-kez-ataturk-ve-kopegi-foksun-heykelini-yapti.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.