Kurbanlarını, hasta ve hasta yakınlarından seçen dolandırıcı yakalandı

Kurbanlarını hasta ve hasta yakınları arasından seçen bir dolandırıcı, Konya’nın da aralarında bulunduğu 14 ilde onlarca kişiyi mağdur etti. Polis o şüpheliyi bir otel odasında yakaladı. Suç dosyası kabarık çıkan zanlı, şimdi cezaevinde…

Kurbanlarını, hasta ve hasta yakınlarından seçen dolandırıcı yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sağlık problemleri olan, tedavileri devam eden hasta ya da hasta yakınlarını sosyal medya ve yerel basında çıkan haberlerden tespit ederek, kendisini doktor olarak tanıtan dolandırıcının, zor durumda olan vatandaşların çaresizliğinden yararlandığını belirledi. Polis şüpheli S.Ü. olduğunu ortaya çıkardı ve yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

KURBANLARINI, “DOKTORUM” DİYE KANDIRMIŞ

İddiaya göre; dolandıracağı kişiyle telefonla irtibata geçen S.Ü, kendisini yurt dışında yaşayan bir doktor olarak tanıttı. Yardım etmek istediğini söyleyen S.Ü’nün ikna ettiği zor durumdaki hasta ya da hasta yakını, ne söylediyse yaptı. Kendilerine 5 ila 10 bin TL yardım edileceğini sanan mağdurlar, S.Ü’nün verdiği hesaba 500 ila 1500 lira arasında para gönderdi.

KONYA DAHİL 14 İLDE ONLARCA MAĞDUR VAR

Konya, Uşak, Hatay, Antalya, Balıkesir, Isparta, Aksaray, Tokat, Hakkari, Samsun, Niğde, Düzce, İstanbul ve Adana’da lösemi, SMA, kanser hastalarını veya kan ihtiyacı olan vatandaşları dolandırdığı iddia edilen S.Ü’nün Uşak’ta bir otelde kaldığı belirlendi. Zanlı, KOM polisinin operasyonuyla yakalandı. 3 adet telefon, 6 adet sim kart, birçok banka kartı ile birlikte gözaltına alınan S.Ü’nün devam eden birçok dolandırıcılık olayı da polis tarafından engellendi.

kurbanlarini-hasta-ve-hasta-yakinlarindan-secen-dolandirici-yakalandi.jpg

SUÇ DOSYASI KABARIK

29 farklı suç dosyası bulunan S.Ü, “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

kurbanlarini-hasta-ve-hasta-yakinlarindan-secen-dolandirici-yakalandi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.