"Meyve suyu içmeyin" diyerek paylaşılan video yetkilileri harekete geçirdi

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çürük portakallardan meyve suyu yapıldığı iddiasıyla paylaşılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Açıklamada, çürük ve bozuk meyvelerin biyogaz taşımacılık üretim tesislerine verildiği ifade edildi.

"Meyve suyu içmeyin" diyerek paylaşılan video yetkilileri harekete geçirdi

TikTok'ta, M.D. isimli bir kullanıcı tarafından 2 gün önce paylaşılan videoda meyve suyu yapımında kullanılacağı iddia edilen meyvelerin taşınma anları kaydedildi.

Adana'da çekilen görüntülerde, çoğu çürümüş vaziyetteki meyvelerin iş makineleriyle taşındığı görülen videoya kullanıcı, "Meyve suyu içmeyin" uyarısını da ekledi.

VİDEONUN ÇEKİLDİĞİ ALANDA İNCELEME

Tepki çeken görüntülerin ardından Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntünün çekildiği alanda incelemede bulunulduğu belirtildi.

"İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİCİ BİR UNSUR BULUNMUYOR"

Merkez Yüreğir ilçesindeki ıskarta ve döküntü meyvelerin toplandığı, yaklaşık 4-5 ton ürünün bulunduğu alanın gıda ekiplerince incelendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Denetim sonucunda, narenciye bahçelerinden ıskarta ve döküntü meyvelerin kendileri tarafından veya çiftçiler tarafından söz konusu yere getirildiği ve özelliklerine göre ürünlerin tasnif edilerek, temiz olanların hayvan yemi olarak değerlendirildiği, çürük ve bozulmuş olanların da biyogaz taşımacılık üretim tesislerine ham madde olarak verildiği belirlenmiştir. Ürünlerin meyve suyu üretimi için satılmadığı, insan sağlığını tehdit edici bir unsurun bulunmadığı tespit edilmiştir.”

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.