Pençe Kilit Operasyonu’nda 5 askerimiz şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 askerimiz şehit olmuştu. Milli Savunma Bakanlığı, yaralanan askerlerimizden Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ ve Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale de şehit olduğunu duyurdu.

Pençe Kilit Operasyonu’nda 5 askerimiz şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Uzman Çavuş Kemal Özek ve Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir şehit olmuştu.

ŞEHİT SAYISI 5’E YÜKSELDİ

Milli Savunma Bakanlığı, yaralanan askerlerimizden Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ ve Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale de şehit olduğunu duyurdu.

Bölgede operasyonların devam ettiği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan ve tedavisi devam eden kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz."

pence-kilit-operasyonunda-5-askerimiz-sehit-oldu.jpg

ACI HABER AİLESİNE ULAŞTI

Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın acı haberi, iş için Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunan babası Mustafa Üçdağ’a verildi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın babası Mustafa Üçdağ, iş için geldiği Alaşehir’de hizmet veren Uçak Kardeşler işletmesinde oğlunun şehadet haberini aldı.

Acı haberi Alaşehir Kaymakamlığına vekalet eden Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, beraberindeki heyetle işletme sahibi Vahit Uçak’ın ev sahipliğinde babaya verdi.

Baba Mustafa Üçdağ ve yanındaki kızı özel bir otomobille önce İzmir’e, oradan da uçakla Diyarbakır’a gönderildi. Şehit Mahmut Üçdağ'ın 24 yaşında ve bekar olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin memleketi Diyarbakır'da toprağa verileceği öğrenildi.

pence-kilit-operasyonunda-5-askerimiz-sehit-oldu-001.jpg
PİYADE SÖZLEŞMELİ ER MAHMUT ÜÇDAĞ

ŞEHİT ATEŞİ SİVASA DÜŞTÜ

Piyade Uzman Çavuş Özkan Kale’nin şehadet haberi memleketi Sivas’a ulaştı.

Sivas Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Yıldızeli ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Özkan Kale’nin Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, "Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz." denildi.

pence-kilit-operasyonunda-5-askerimiz-sehit-oldu-002.jpg

pence-kilit-operasyonunda-5-askerimiz-sehit-oldu-003.jpg
PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ÖZKAN LALE

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.