M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Artık tamamen lige odaklanacağız!

Artık tamamen lige odaklanacağız!

Bu sezon Beşiktaş ile oynadığımız üç maçın üçünü de 2-0 kaybettik. Ancak, bugünkü maçta ortaya koyduğumuz direniş umut vericiydi. Beşiktaş karşısında sergilediğimiz performans fena değildi. Hani derler ye, yenildik ama ezilmedik.

Teknik direktörümüz, kupa maçı olması hasebiyle ve hafta sonu oynayacağımız lig maçının önemine binaen yedeklerin yer aldığı bir kadroyla sahaya çıktı. İlk çeyrekte oyunu kendi sahamızda kabul ettik ve savunma ağırlıklı bir oyun sergiledik. Genç kalecimiz Deniz'in hatasından yediğimiz gol bizi kendimize getirdi. Sonrasında daha cesur oynamaya başladık. Oyuncularımızın büyük takıma karşı göstermiş oldukları performans hoşumuza gitti.

Beşiktaş'ın disiplinli ve güçlü bir takım olduğunu kabul etmek gerekir, ancak ciddi zaafları da var. Bu zaaflardan yararlanmayı bilemedik. Çizgide çıkarttıkları bir top vardı. Ah, ah, ah. Sonrasında tam 10 dakika Beşiktaş’a sahayı dar ettik.

Rahat oynamak ile stresli oynamak arasındaki farkı bugün daha iyi gördük. Rahat olursanız daya iyi oynuyorsunuz. Oynadığınız oyun keyif veriyor. Eeee futbol biraz da keyif işi değil mi?

Gözlerimiz şimdi hafta sonu oynanacak Pendikspor maçında. Bu maç üç puanlık maç değil. 6 puanlık da değil. Bu maç bize birçok galibiyetin kapısını aralayacak. Alacağımız 3 puan aynı zamanda takımın moraline büyük katkı sağlayacak. Kendi potansiyelimizi gösterme ve önümüzdeki zorlu mücadeleler için güç toplama fırsatı bulacağımız bir maç olacak.

Ben diyorum ki, bu maçı alırsak ligde kalırız. Bu maç kırılma maçı. Bu maçtaki galibiyet bize cesaret ve güven aşılayacak. Rakiplerimizin ise gücünü kıracak.

Oyuncuların ellerinden geleni yapacağına eminim. Taraftarın da….

Geçen hafta sonu şampiyonluğa oynayan iki büyük takıma VAR’ın büyük kıyağından sonra üst sıradaki takımların oynadığı maçlardan zevk almıyoruz. Birlikleri değil herkes kral çıplak diyor ancak kral hala ben çıplak değilim diye ısrar ediyor. Tuzun da koktuğu bir dönemdeyiz. Birileri artık bir şeyler yapmalı.

Haksız yere kaybettirilen 1 puan dahi telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabiliyor. Hiç futboldan anlamayanların dahi ‘penaltı değildi’ dedikleri pozisyonu yetki sahipleri kendi aralarında nasıl değerlendiriyor merak ediyorum.

Konyaspor’un böyle kaybedilen o kadar puanı oldu ki… Kocaman bir ‘yazıklar olsun!’ demekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Biz artık Pendik’e odaklanalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi