Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

Köprünün altından çok sular geçer

Köprünün altından çok sular geçer

Geçtiğimiz hafta Konya’da hem seyir zevki hemde skoru yüksek olan maçta Konyaspor, Kapaklı’yı 115-104 mağlup ederek, dördüncü haftada ikinci galibiyetini aldı. Büyük umutlarla çıktığı Basketbol Süper Ligi’ne aynı sezon sonunda veda eden Konyaspor basketbol takımı, kadrosunu büyük oranda değiştirerek Türkiye Basketbol Ligi’ndeki hedefinin ligde tutunabilmek mi, yoksa şampiyon olup tekrar Süper Lig’e çıkmak mı olduğunu, ilerleyen haftaları bekleyip göreceğiz. Açıkça belirteyim ki ilk hafta İzmir’de Bornova karşısında elde edilen 90-93 lük galibiyetin ardından peş peşe gelen içeride Mersin ve deplasmandaki Iğdır mağlubiyetleri beni umutsuzluğa sürüklesede, kapaklı maçındaki güzel oyun ve yüksek skor, henüz sezon başı olması nedeniyle birazda sabırlı bekleyiş moduna getirdi. Oynanan 4 karşılaşmada skor üretmede sıkıntı olmadığı ancak savunmanında yeterli olmadığı aşikâr. Geçtiğimiz sezon sık sık şikâyet ettiğim ve eleştirdiğim konuların başında, yerli oyuncuların süper ligde yeteri kadar verimli olamadığı geliyordu. Bu sezon ise hem yerli hem de yabancı oyuncuların uyumu ve takıma katkıları daha derli toplu görünüyor. Sezon ortalarına doğru hem takım, hem de fikstür, rayına oturduğu zaman kadro genişliği ile transfer ihtiyacının olup olmayacağı, ihtiyaç halinde uzun, kısa, yerli, yabancı, ofansif, defansif kaç numara olacağı konusunda fikir sahibi olacağız.

Hafta sonu Bursa’da zorlu Finalspor maçı bizi bekliyor. Bu maçta alınabilecek olası bir galibiyette yüksek beklentilerin oluşmaması, veya olası bir mağlubiyette ise karalara bağlanmaması gerektiğini belirtmekte yarar görüyorum. Çünkü belirttiğim gibi henüz ligin başındayız ve sezon sonuna kadar, hani derler ya, bu köprünün altından çok sular geçer.

Finalspor maçının ardından Konya’da ağırlayacağımız Fenerbahçe koleji maçı öncesi her iki karşılaşmanın da analizini yapmak üzere şimdilik, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi