Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

Zirveye ortak olmanın değeri!...

Zirveye ortak olmanın değeri!...

Süper Lig'de oynanan karşılaşmalarda bütün takımlar ve taraftarlar geçtiğimiz Salı günü kaybettiğimiz Ahmet Çalık anısına çeşitli etkinlikler yaptı. Bazı takımlar oyuna siyah bandaj ile başlarken bazıları da  formaya bastırılan siyah kurdela ile maça çıktılar.

Bütün maçlarda 6. dakikada oyun durdurulup belirli süre içerisinde alkışlarla Ahmet kardeşimiz anıldı.

Taraftarlar da üzüntülerini dile getirdi. Acımıza ortak olan taraflı tarafsız herkese teşekkür etmek istiyorum.

Konyaspor boş geçirdiği bir haftanın ardından çıktığı ilk karşılaşmada son haftalarda sıçrama yapan Adana Demirspor’ u konuk etti. Kaliteli kadro yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Adana Demirspor, Konya’ya puan ya da puanlar için geldi.

Duygusal ve düşük moddaki yeşil beyazlı ekibimiz, bir hafta boyunca gördüğü psikolojik terapi ile rakibini 53. dakikada Amar’ın attığı gol ile eli boş göndermesini bildi. Rahmetli Ahmet Çalık’ın kardeşi Fatih Emre Çalık, karşılaşmayı başkan ve yönetim kurulu ile birlikte izledi. Ahmet Çalık ile ilgili görsel sunum sonrası bütün stadın katılımıyla yapılan dua ile maça başlandı.

Duygusal karşılaşmanın sonunda ise üç puanı hanesine yazdıran Konyaspor 2'nci sıradaki yerini korumasını bildi. 

22. Haftada Büyükşehir Belediye stadında durum böyleyken ben başka bir konuya değinmek istiyorum.

Çok değil birkaç sezon öncesinde Aykut Hoca ile lig 5'inciliğini kovalayıp Avrupa’ya gitme çabası gösteren takımın taraftarları, yaz kış demeden ve dünden daha sert hava şartlarına aldırış etmeden, stadı saatler öncesinde full doldurup çeşitli kareografilerle şölen havası oluştururken, İlhan Hocamız ile bir maçımız eksik olmasına rağmen zirveye ortak olmamız nedeniyle taraftarımızın bu maça daha çok ilgi göstereceğini bekliyordum.

42 binlik stadın yarısının boş kalması inanın takımı da yönetimi de beni de hayal kırıklığına uğratıyor.

Ertelenen Başakşehir maçını kazandığımızı düşünürsek lider ile olan puan farkı kapanıp iki maça inerken ve 100. yılımızda şampiyonluk yaşamak bu kadar yakınken taraftarımıza da büyük sorumluluk düşüyor.

Zirveye ortak olmanın kıymetini bilmemiz ve anlamamız gerekiyor. Tamam anlıyorum zor bir hafta geçirdik ve geçiriyoruz. Ancak hayat devam ediyor. Bu yüzden ligin 2. Yarısında taraftarımızın stadı full doldurup, şölen havası yaşatması inanın takımı yüzde yüz olumlu anlamda etkileyecektir. 

Pazar günü kuşkusuz hoca değişikliği yapan Altay maçının zor geçeceğini düşünüyor, kalın sağlıcakla diyorum. 

Unutmadan küçük bir ek yapayım. T.B.L. de bugün 17:30 da oynanacak olan Manisaspor – Beysu Konyaspor basketbol karşılaşmasında yeşil beyazlı ekibimize başarılar diliyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi