Başkan Altay: Hedef Mavi! Birlikte başarabiliriz

Konya, Sağlık Bakanlığının hazırladığı haritada kırmızı; yani çok riskli iller arasında yer aldığı için kontrollü normalleşmeden faydalanamadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “mavi” için hedef koydu, “Birlikte başarabiliriz” dedi.

Başkan Altay: Hedef Mavi! Birlikte başarabiliriz

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararları, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

İller, vaka sayılarına göre;

Düşük riskli: Mavi

Orta riskli: Sarı

Yüksek riskli: Turuncu

Çok yüksek riskli: Kırmızı

olarak kategorilendirildi ve normalleşme kararları bu doğrultuda verildi.

evaqrb5xiaeygzm.jpg

Haritada kırmızı; yani çok riskli iller arasında yer aldığı için Konya kontrollü normalleşmeden faydalanamadı.

“HEDEF MAVİ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kararların açıklanması sonrası sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Değerli arkadaşlar; risk durumumuzdan dolayı bazı kısıtlamaların devam etmesine ben de üzülüyorum. Hep birlikte esnafımızın işyerlerini açması, çocuklarımızın okullarına başlaması ve hayatın normale dönmesi çaba harcamalıyız. Bugün yeniden başlayalım, birlikte başarabiliriz.

Konya olarak önümüzdeki haftaları normalleşme süreci için iyi değerlendirmeliyiz. Kurallara daha fazla dikkat etmek hepimizi rahatlatacaktır. Detayları, ilgili Bakanlıklarımızın kararnameleri, İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun kararları çerçevesinde duyurmaya devam edeceğiz. Moralimizi bozmadan her yaştan hemşehrimden virüsü bulaştıracak ve bulaşacak ortamlardan uzak durmasını, kurallara uymasını istirham ediyorum. Yeniden başlamak için birbirimize destek olmalıyız. Üzerimize düşen hassasiyet için sizlere güveniyorum. Hedefimiz MAVİ!”

u1.jpgu2.jpg

TIKLA İZLE

İLGİLİ HABERLER

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.