Konya Emniyet Müdürlüğü, gençleri tarihle buluşturdu

Konya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi tarafından düzenlenen “Son Zaferin Mektupları” projesindeki mektup yarışmasında dereceye giren ilk 10 öğrenciye hediyeler verildi. Ayrıca 78 lise öğrencisi Dumlupınar gezisine götürüldü.

Konya Emniyet Müdürlüğü, gençleri tarihle buluşturdu

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında lise öğrencilerine yönelik “Son Zaferin Mektupları” projesi çerçevesince Konya İl genelinde lise öğrencilerine yönelik mektup yarışması düzenledi.

Geleceğimizin teminatı olan gençlere, geçmişte yaşanan mücadeleleri ve ecdadımızın kahramanlıkları anlatılarak geçmiş ve yakın tarihimizi belleklerine yerleştirmek, vatan savunmasının müdafaasını Anadolu insanının birlikte yaptığını, bu doğrultuda vatan sevgisi ve birlik-beraberlik duygusunun öğretilerek aşılanması amaçlandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce “Son Zaferin Mektupları” projesi kapsamında yapılan yarışmada İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından belirlenen dereceye giren 10 eser sahibi öğrenciye laptop, bisiklet, tablet ve hediye çekleri verildi.

konya-emniyet-mudurlugu-gencleri-tarihle-bulusturdu.jpeg

Mektup yarışmasında mektup gönderen ve katılım sağlayan, Konya İl genelinde öğrenim gören 78 lise öğrencisi ve 19 görevli ile 25-27 ağustos tarihlerinde 1 gece konaklamalı Afyonkarahisar-Dumlupınar gezisi düzenlendi ve 2 otobüs halinde 25 Ağustos gecesi büyük Taarruz un 100.yılı sebebiyle Zafer Yolu yürüyüşüne katılım sağlandı.

konya-emniyet-mudurlugu-gencleri-tarihle-bulusturdu-001.jpeg

26 Ağustos günü Afyonkarahisar Kalesi ve tarihi yerler, 27 Ağustos Dumlupınar şehitlikleri ve tarihi yerler gezilerek öğrenciler, geçmişte yaşanan mücadeleler ve ecdadımızın kahramanlıkları hakkında bilgilendirildi.

konya-emniyet-mudurlugu-gencleri-tarihle-bulusturdu-002.jpeg

Gezi sonunda yapılan projeden memnun olduklarını belirten lise öğrencileri, geçmişte yaşanan büyük mücadelelerin olduğu yerleri görerek milli ve manevi duyguları daha iyi öğrendiklerini ve bu projeye katılımlarından dolayı duydukları memnuniyetlerini belirtti.

konya-emniyet-mudurlugu-gencleri-tarihle-bulusturdu-003.jpeg

Ayrıca bu tür projelerin devamının da yapılmasını isteyen öğrenciler Konya Emniyet Müdürlüğü ve TEM Şube Müdürlüğüne de teşekkür etti.

İşte, geziye katılan öğrencilerden bazılarının “Son Zaferin Mektupları” projesi hakkındaki görüşleri: 

konya-emniyet-mudurlugu-gencleri-tarihle-bulusturdu-004.jpegkonya-emniyet-mudurlugu-gencleri-tarihle-bulusturdu-005.jpegkonya-emniyet-mudurlugu-gencleri-tarihle-bulusturdu-006.jpegkonya-emniyet-mudurlugu-gencleri-tarihle-bulusturdu-007.jpegkonya-emniyet-mudurlugu-gencleri-tarihle-bulusturdu-008.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.