Ramazan Danış

Ramazan Danış

Konya Emniyeti Uyuyor mu?

Konya Emniyeti Uyuyor mu?

Konya son zamanlarda isminden çok bahsettiren bir şehir haline geldi. Tüm kurumlar birbirleri ile muhteşem bir uyum içinde çalışmanın en güzel örneklerini göstermekte.

(Konya'da Kurumlararası birlikteliğinin en güzel örneklerini sağlayan ve her toplumsal olaylarda taşın altına eli bir tarafa gövdesini koyan ve insan odaklı belediyeciliği ön plana çıkararak KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK anlayışını tüm Türkiye'ye gösteren ismi ilk Başkanlık için adı geçtiğinde Konya'ya UĞUR getirecek dediğim Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim ALTAY'a teşekkürlerimle)

KONESOB Başkanı Muharrem KARABACAK Türkiye geneli federasyon başkanlığına aday ve en büyük destekçisi başta Genel Başkan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diye düşünmeme sebeplerim var.

Diğer destek verenlerin Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin USTA Hanımefendinin yanı sıra çok çok daha ötesi KONYA. Tüm kurumları ile bir Konyalıyı destekleme yarışına giren Konyalılar. Artık birbirinin kuyusunu kazmak yerine yeter ki KONYALI olsun çamurdan olsun mantığı ile hareket eden bir şehir.

Şimdi sizlere Kimsenin bilmediği bir konudan bahsetmek istiyorum. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi gecesi, "ASKERİ TESİSLERİN ÇIKIŞLARINA KAMYON BULMAMIZ GEREKLİ" diyen o dönem Minibüsçüler Odası Başkanı olan Muharrem KARABACAK ile Merkez Bankası önünde hangi askeri birlik önüne ne kadar bulabiliriz diyerek oturup kamyon ve minibüsleri toplama planımızdan kimsenin haberi yok.

O gece de en büyük destekçimiz sivil polis memurlarıydı. Şimdi Muharrem KARABACAK ülkesinin geleceğine katkı sağlamak için yola çıktı.

(TESK GENEL BAŞKANLIĞI YOLUNDA BAŞARILAR DİLİYORUM)

Gerekli araç organizesini yaptıktan sonra ben Valilik önüne geçtim. Meram Eski Belediye Başkanımız Serdar KALAYCI ve ben harici sadece KONYALI hemşehrilerimiz ile KONTV vardı. Hüseyin BAŞ kardeşim de jandarma önünü organize ederken yine en büyük destekçilerimiz bizimle beraber hareket eden bizi gizli gizli koruma altında tutan sivil vatanperver emniyet mensubu polis arkadaşlardı.

15 Temmuz şehitlerimize de rahmet diliyorum.

Hepinizin malumu geçtiğimiz dönemde Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA'nın da başarısı ile hakkından geldiğimiz pandemi!!!

Dönemin Valisi Sayın  Cüneyt Orhan TOPRAK'ın talimatlandırması ile başta AFAD olmak üzere Konya emniyetine verdiği görevlendirme sayesinde her ne kadar UMRE ziyaretinden dönenlerin bazılarının tükürüklerine hedef olsak ta başarılı atlattığımız pandemi yönetimin de Konya'da görev yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa DEMİRGÜL ve polislerimizin katkısını kimse yok sayamaz. 

Karantina kurallarının uygulanmasında da gecelerini gündüzlerine kattılar. Genç Komiser Alican'ın işini zevkle yaptığını karantina yurtların da kalırken gösteren şu dizlerini de unutmak mümkün değil.        

Alican ...

Görevimi yaparım

Devriye mi atarım

Yurtta da yatarım.

Gelelim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa organize ettiği 5. İslami Dayanışma Oyunlarına.

Tüm kurumlar uyum halinde çalışıyor. Konya'mıza gelen tüm sporcuların ve yöneticilerinin sevk ve idaresini organize ederken yol, yön ve güvenlik açısından da en önde Konya polisimizi görmemek onlara saygısızlık olur diye düşünüyorum.

Tüm katılımcı ülkelerin üst düzey yöneticilerinin de ağırlandığı bu şehri Dünya Lideri RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın şereflendirmesin de en ufak bir aksaklık olmamasında Konya Emniyetinin çalışanlarının çabasını görmemenin adı kör olmaktır.

Biraz kör olmadığımızı hatırlatmak adına bu kadar yoğunluk arasın da şehrin gururu Konyaspor'un Vaduz maçını yabana atmayalım.

(Talihsiz bir maç yaşasak da Konyasporumuzun yanındayız)

Maç günü her ne kadar VIP'te yerimizin hazır olmasının havasını atmak niyeti ile gittiğimiz de kapıda Çevik Kuvvetçi isminin Buğra... olduğunu öğrendiğim genç yakışıklı bir delikanlı komiser kardeşimize bu hafta çok yoruldunuz dedim. Aldığım cevaptan gururlandım . "Abi sen bu yaşta bu şehrin takımı için niye geldin ise bizde hem bu şehir hem de bu ülke için bırak yorulmayı ölmeyi göze almışız, yorgunluk düğün uykusuzluk çetnevir." dedi.

Hepsi genç dinamik cevval Çevik Kuvvet polisleri ip gibi dizilmiş en ufak bir yorgunluk uykusuzluk emaresi yok.

Offff bu kadar işin gücün arasında dinlenmeden kalkmışlar bir de bisiklet yarışının sorunsuz yerine getirilmesinde aldıkları tedbirleri ince ince detaylı çalışmışlar. Binlerce öğrenci AÇIK ÖĞRETİM SINAVLARI'nda hak kaybını uğramasın diye özel çaba harcamışlar ki herkes rahat rahat vardı sınav yerlerine, bir de her sınav merkezinde tedbir almışlar.

Trafik polislerinin Konya için çabası da tam anlamıyla takdire şayan. Trafik ekipler amiri Yakup ... komiserimizi de, şehrimizde toplanan trafik işaret lambasından daha çok trafik araçlarında görevli polis ekiplerini sevk ve idaresinden dolayı tebrik ediyorum.

Çok yoğun programla karşı karşıya kalan bu anlattığım tüm teşkilat üyesi polisler diğer görevlerini de aksatmayıp KOM, NARKO, TEM, ASAYİŞ vb birimler hepsi aktif çalışıyor. 

Uykusuzluk da ne imiş deyip çalıştıklarını anlatınca. Bana da şu soruyu sormayı gereği hissettirdi:

Konya Emniyeti uyuyor mu? Ya da uykuya çözüm buldu da bizim mi haberimiz yok.

ALKIŞLIYORUM

ALKIŞLAR KONYA EMNİYETİ'NE...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Ramazan Danış Arşivi