Konya’da 7 kişinin katil zanlısı Mehmet A. ile ilgili ilk karar çıktı

Konya’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle aranan ve olaydan 6 gün sonra dağlık alandaki mezarlıkta yakalanan Mehmet A’nın polisteki işlemleri tamamlandı. Zanlı, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

Konya’da 7 kişinin katil zanlısı Mehmet A. ile ilgili ilk karar çıktı

Konya’da geçtiğimiz Cuma günü Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin evlerinde öldürüldüğü olaya ilişkin gözaltına alınan zanlı Mehmet A’ya ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı.

Olaydan 6 gün sonra, Bozkır ilçesindeki dağlık alanda, saklandığı mezarlıkta, özel harekat ekiplerince yakalanan Mehmet A’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Mehmet A, geniş güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi’ne sevk edildi.

mehmet-altun-adliye-003.jpg

TUTUKLANDI

Mehmet A, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

"Konya ili Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde aynı aileden 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada, 04.08.2021 tarihinde Bozkır ilçesi kırsalında yakalanan şüpheli M.A.’nın Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Tasarlayarak Canavarca Hisle 7 Kişiyi Öldürme, Yakarak Mala Zarar Verme, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet ve Konut Dokunulmazlığının İhlali” suçlarından dolayı Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine tutuklanma talebi ile sevk edildiği, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği, Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

mehmet-altun-adliye-004.jpg

mehmet-altun-adliye.jpg

İFADESİNDE OLAYI ANLATMIŞTI

Katil zanlısı Mehmet A, ilk ifadesinde olayı anlatmıştı. Daha önce iki aile arasında çıkan kavga nedeniyle aralarında ablası ve eniştesinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanmış, soruşturma aşamasında 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Mehmet A’nın da bu durumdan olumsuz etkilenen ailesi ile ilgili konuşmak için Dedeoğulları ailesinin evine, yüzünde cerrahi maske ile gittiği, kendisini belediyede memur olarak tanıtıp bütün ailenin bir araya gelmesi gerektiğini söylediği, maskeyi çıkarması üzerine ailenin kendisini tanıyıp üzerine yürüdüğü, kendisinin de çantasındaki tabancayı çıkartıp aileye doğrultarak karşılarına oturmalarını istediği öğrenilmişti.

mehmet-altun-adliye-001.jpg

Kendisi de aile üyelerinin karşısına oturan Mehmet A’nın, üzerinde 'Önceki dosyalarda tutuklu bulunan kişiler hakkında şikayetimden vazgeçtim' yazan kendisinin hazırladığı uzlaştırma evraklarını imzalamalarını istediği, bu yönde aileyi ikna etmeye çalıştığı, ancak ailenin tepki gösterip, üzerine yürümesi üzerine tabancasıyla 7 kişiyi öldürdüğü belirtilmişti.

İfadesinde öldürme kastı olmadığını söylediği öğrenilen Mehmet A’nın, "Ben oraya sadece şikayetlerinden vazgeçsinler diye ikna etmek için gittim. Tabancamı da yanıma tedbir amaçlı almıştım. Evi ateşe vermek istememin sebebi de kamera kayıt cihazını yakıp, arkamda delil bırakmamaktı" dediği kaydedilmişti.

Bankalara çok miktarda kredi borcu olduğu ifade edilen Mehmet A’nın, cinayetleri tek başına işlediğini ve ailesinin bu olayla bir bağlantısının olmadığını söylediği öğrenilmişti.

Haber Dairesi

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.