Konya’daki katliamda 11 yıllık ayrıntı! İlk kavgada işareti vermiş

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi öldürüp kaçan Mehmet A’nın yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Katil zanlısının, 11 yıl önce iki aile arasında yaşanan kavgada da tüfekle ateş ettiği ortaya çıktı.

Konya’daki katliamda 11 yıllık ayrıntı! İlk kavgada işareti vermiş

Geçtiğimiz Cuma günü, Konya Meram’da dehşet veren bir olay yaşandı. İşsiz Mehmet A, Hasanköy Mahallesi'ndeki evlerinde, Dedeoğulları ailesinden anne, baba ve 5 çocuğunu silahla öldürüp kaçtı. Katil zanlısını, memleketi olan Bozkır ilçesindeki dağlık arazide arama çalışmaları devam ediyor.

11 YIL ÖNCEKİ KAVGADA DA VARMIŞ

Mehmet A’nın 11 yıl önce, husumetli K. ve Dedeoğulları arasında yaşanan kavgada da tüfekle ateş ettiği, olayda kimsenin yaralanmadığı ortaya çıktı. Kavgadan sonra Mehmet A. hakkında 'Genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek' suçundan işlem yapıldığı belirlendi.

konyadaki-katliamda-11-yillik-ayrinti-ilk-kavgada-isareti-vermis.jpg

DEHŞETE DÜŞMÜŞ

Bu arada Sabah’ın haberindeki detaylarda, katil zanlısının 8 aylık hamile olan eşinin olaya inanamadığı, katliam görüntülerini izleyince dehşete düştüğü belirtildi.

ŞİKAYETÇİ OLMUŞLAR

İki aile arasında 12 Mayıs'ta yaşanan büyük kavganın ardından K. ailesi fertleri öldürülen Barış Dedeoğulları hakkında polis merkezine giderek şikâyette bulundukları ortaya çıktı. 22 Mayıs tarihinde Fatma ve Fadimana K. ile Ayşe G’nin, kendilerine Barış Dedeoğulları ile tanımadıkları 8-10 kişinin tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürüp şikâyetçi olduklarını kaydettikleri öğrenildi.

konyadaki-katliamda-11-yillik-ayrinti-ilk-kavgada-isareti-vermis-001.jpg

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Katil zanlısı Mehmet A’nın ablası Ayşe K'nin, 3 ay önce yaşanan kavga sonrası verdiği ifade de ortaya çıktı. Olay sonrası tutuklanan ve 20 gün önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Ayşe K, "10 yıl önce kavga edip, mahkemelik olduğumuz Dedeoğulları ailesi ile husumetli ve küstük. Olay günü yeğenim ve oğlum sigara içmek için dışarı çıkmıştı. Barış Dedeoğulları'nın küfür ettiğini duydum. Dışarı çıktığımda sokak üzerinde Barış ve ailesinin ellerinde demir ve ağaç sopalar ve bıçak vardı. Oğlumu geri çekip aralamak isterken bana sopalarla saldırdılar. Olay yerine bir tüfek getirildi ve 3 al ateş edildi. Başıma sopayla vurulunca bayılacak gibi oldum ve yere çöktüm. Sonra polis ve ambulans geldi ve hastaneye kaldırıldım." dedi.

konyadaki-katliamda-11-yillik-ayrinti-ilk-kavgada-isareti-vermis-003.jpg

Halen tutuklu bulunan zanlının eniştesi Lütfi K. ise son dakika ifadesinde, "Oğlum ve yeğenim dışarı sigara içmeye çıktı. Oğlumun kavga ettiğini öğrenince aralamak için dışarı çıktım. Dedeoğulları ailesinin ellerinde sopalarla saldırdıklarını gördüm. Aralamak isterken ben de darbe aldım. Evlerinden tüfek getirdiler ve Yaşar 4 el ateş etti. Saçmalar bize isabet etmedi. Sonra bizi bıraktılar." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.