Konya’da 7 kişinin katil zanlısının ilk sözleri! Aile ile ne konuştu, evi neden ateşe verdi?

Konya’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi tabancayla öldüren Mehmet A’nın kaçışı 6 gün sürdü. Katil zanlısı, özel harekat ekiplerinin operasyonuyla saklandığı mezarlıkta yakalandı. Mehmet A, ilk ifadesinde cinayetin sebebini ve ayrıntıları anlattı.

Konya’da geçtiğimiz Cuma günü Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin evlerinde öldürüldüğü olaya ilişkin son dakika gelişmesi dün akşam saatlerinde yaşandı.

Kaçan katil zanlısı Mehmet A, olaydan bir gün önce kiraladığı otomobilini Bozkır ilçesine bağlı köyünün yakınlarında terk edip kayıplara karıştı, bunun üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat, jandarma, istihbarat ve Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekibi sevk edildi.

Ekipler katil zanlısının ve akrabalarının köydeki evlerini, civardaki kullanılan veya kullanılmayan bahçe evlerini ve Mehmet A’nın girebileceği menfez, mağara ve çobanların kullandığı sığınakları aradı, ancak bir sonuç alınamadı.

konyada-7-kisinin-katil-zanlisinin-ilk-sozleri-aile-ile-ne-konustu-evi-neden-atese-verdi.jpg

Süreçte, olayla ilgili gözaltına alınan 14 şüpheliden, aralarında katil zanlısının eşi Z.A, babası İ.A, annesi İ.A. ve ablası Ayşe K'nin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

konyada-7-kisinin-katil-zanlisinin-ilk-sozleri-aile-ile-ne-konustu-evi-neden-atese-verdi-001.jpg

MEZARLIKTA SAKLANIRKEN EKİPLERİ GÖRDÜ

Arazideki aramaları sırasında çemberi daraltan özel harekat polisleri, Bozkır ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesini çember içerisine aldı. Ekipler mahalle mezarlığında üzerinde olay günü giydiği kıyafetleri bulunan Mehmet A’yı gördü. Ekipleri görünce kaçmaya çalışan Mehmet A, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

konyada-7-kisinin-katil-zanlisinin-ilk-sozleri-aile-ile-ne-konustu-evi-neden-atese-verdi-002.jpg

6 gün boyunca kırsal alanda ağaç altlarında geceleyen ve karnını bahçelerden bulduğu meyvelerle doyuran Mehmet A, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

konyada-7-kisinin-katil-zanlisinin-ilk-sozleri-aile-ile-ne-konustu-evi-neden-atese-verdi-003.jpg

KATİL ZANLISI DEDEOĞULLARI AİLESİNİN EVİNE NEDEN GİTTİ?

Katil zanlısı Mehmet A’nın cinayeti neden işlediği de ortaya çıktı. Daha önce iki aile arasında çıkan kavga nedeniyle aralarında ablası ve eniştesinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanmış, soruşturma aşamasında 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Mehmet A’nın da bu durumdan olumsuz etkilenen ailesi ile ilgili konuşmak için Dedeoğulları ailesinin gittiği belirtildi.

konyada-7-kisinin-katil-zanlisinin-ilk-sozleri-aile-ile-ne-konustu-evi-neden-atese-verdi-007.jpg

Katil zanlısının, olay günü yüzünde bulunan cerrahi maske ile ailenin evine gittiği, kendisini belediyede memur olarak tanıtıp bütün ailenin bir araya gelmesi gerektiğini söylediği, maskeyi çıkarması üzerine ailenin kendisini tanıyıp üzerine yürüdüğü, kendisinin de çantasındaki tabancayı çıkartıp aileye doğrultarak karşılarına oturmalarını istediği öğrenildi.

 

Kendisi de aile üyelerinin karşısına oturan Mehmet A’nın, üzerinde 'Önceki dosyalarda tutuklu bulunan kişiler hakkında şikayetimden vazgeçtim' yazan kendisinin hazırladığı uzlaştırma evraklarını imzalamalarını istediği, bu yönde aileyi ikna etmeye çalıştığı, ancak ailenin tepki gösterip, üzerine yürümesi üzerine tabancasıyla 7 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

konyada-7-kisinin-katil-zanlisinin-ilk-sozleri-aile-ile-ne-konustu-evi-neden-atese-verdi-006.jpg

DEDEOĞULLARI AİLESİNİN EVİNİ NEDEN YAKTI?

İfadesinde öldürme kastı olmadığını söylediği öğrenilen Mehmet A’nın, "Ben oraya sadece şikayetlerinden vazgeçsinler diye ikna etmek için gittim. Tabancamı da yanıma tedbir amaçlı almıştım. Evi ateşe vermek istememin sebebi de kamera kayıt cihazını yakıp, arkamda delil bırakmamaktı" dediği belirtildi.

konyada-7-kisinin-katil-zanlisinin-ilk-sozleri-aile-ile-ne-konustu-evi-neden-atese-verdi-005.jpg

“AİLEMİN BAĞLANTISI YOK”

Bankalara çok miktarda kredi borcu olduğu ifade edilen Mehmet A’nın, cinayetleri tek başına işlediğini ve ailesinin bu olayda bir bağlantısının olmadığını söylediği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.