Konya’da öldürülen 7 kişi toprağa verildi! Polis katil zanlısının peşinde

Konya’da, evlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden aynı aileden 7 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında toprağa verildi. Bu arada polis, kokuya duyarlı köpeklerle katil zanlısının peşinde.

Konya’da öldürülen 7 kişi toprağa verildi! Polis katil zanlısının peşinde

Dehşet veren olay, dün akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesinde yaşanmıştı. Enbiya Sokak'ta bir evden silah sesleri geldiği ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Eve giren sağlık ekipleri 7 kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Evdeki kişilerin silahla vurularak öldürüldüğü anlaşıldı. Olayın ardından evdeki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Ölenlerin isimlerinin Yaşar, Barış, Serap, Serpil, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları olduğu kaydedildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Emniyet Müdürü Engin Dinç, olay yerinde incelemelerde bulundu.

BAŞSAVCILIK: 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı açıklamada, olayın, ilk olarak 2010 yılında yargıya yansıyan husumetten kaynaklandığını bildirdi ve 10 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

65 yaşındaki Yaşar Dedeoğulları ile eşi 62 yaşındaki İpek Dedeoğulları, çocukları 36 yaşındaki Serap Dedeoğulları, 32 yaşındaki Serpil Dedeoğulları, 30 yaşındaki Sibel Dedeoğulları, 45 yaşındaki Metin Dedeoğulları ve 35 yaşındaki Barış Dedeoğulları’nın cenazeleri, Konya Şehir Hastanesindeki otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Saraçoğlu Mezarlığına getirilen 7 kişinin cenazesi, burada toprağa verildi.

Cenazeye Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Grup Başkanvekili Mahir Ünal da katıldı.

konyada-oldurulen-7-kisi-topraga-verildi-polis-katil-zanlisinin-pesinde.jpeg

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Olaya dair görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde, zanlının, olay günü araç kiraladığı, daha sonra olay yerine geldiği, bahçeye girdikten sonra tüm aile bireyleri ile konuştuğu, bu sırada yanındaki poşetten tabancasını çıkartması üzerine aile üyelerinin üzerine gelmesiyle tabancasını peş peşe ateşlediği, daha sonra da aracına binerek olay yerinden uzaklaştığı evin bahçesindeki güvenlik kameralarına yansıdı.

KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ, ARANIYOR

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu şüphelinin kaçtığı araç ve yakıt aldığı noktalar tespit edildi. Kiralık araçla kaçan katil zanlısının Konya Seydişehir ilçesine hareket ettiğinin görülmesi üzerine Özel Harekat ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler bölgeye yönlendirildi. Zanlının kiraladığı aracı bir noktaya bırakıp kaçtığı, ekiplerin kokuya duyarlı köpeklerle zanlıyı yakalamak için çalıştığı öğrenildi.

konyada-oldurulen-7-kisi-topraga-verildi-polis-katil-zanlisinin-pesinde.jpg

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRMÜŞ

Katil zanlısının daha önce psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle hastanede ilaç tedavisi gördüğü, eşine, başına silah dayalı olan fotoğraflarını attığı öne sürüldü. Ayrıca katil zanlısının uzun süredir işsiz olduğu belirlendi.

Haber Dairesi

 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum