Konya’nın yeni yeteneği! Sendromu azmine engel değil
Konya'da yaşayan 16 yaşındaki down sendromlu Harun Efe Türk, birçok alandaki yeteneğiyle dikkat çekiyor. Futsal Milli Takımı'nda ay-yıldızlı formayı giyen Türk, ayrıca fotoğrafçılık ve geleneksel ciltleme sanatıyla ilgileniyor.
Konya'da Karatay Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim gören down sendromlu Harun Efe Türk (16), başarısı ve azmiyle çevresindekilere ilham oluyor.
Okulun "Sanatta, sporda, eğitimde, üretimde biz de varız" sloganını, adeta kişiliğinde somutlaştıran Harun, "on parmağında on marifet" dedirten birçok yeteneğe sahip.

MİLLİ FORMAYLA AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA MÜCADELE ETTİ
Ciltleme alanında 3 aydır eğitim alan Harun Efe, mahalleden getirilen yıpranmış Kur'an-ı Kerim'in cilt ve kapağını yeniledi.
Ayrıca okulda fotoğrafçılık eğitimi de alan Türk, toplantı ve organizasyonlarda yaptığı çekimlerle bu alanda da yeteneğini konuşturdu.
Down Futsal Milli Takımı'nda forma giyen Harun Efe Türk, haziranda düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ter döktü.

"10 PARMAĞINDA 10 MARİFET OLAN BİR ÇOCUK"
Karatay Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmeni Mustafa Perçin, Sıfır Atık Projesi'nde Harun ve arkadaşlarının, atık malzemelerden defter, zarf ve kutu gibi ürünlerle geri dönüşüme katkıda bulunduğunu söyledi.
Harun'un el becerisini geliştirdiğine dikkati çeken Perçin, "Harun'un el becerisi çok iyi. Hem sportif hem de sanatsal alanlarda yetenekli. Bu yüzden üzerine yoğun olarak çalışıyoruz. Her çocuk için bireysel bir eğitim planı (BEP) yapıyoruz. Hepsinin kendi alanında gelişmesini destekliyoruz. Şu anda Harun, el becerileri ve sanatsal yetenekleriyle öne çıkıyor. Kur'an-ı Kerim ciltlemede yeteneklerini gözlemlediğimiz için bu alana yönlendiriyoruz. Harun'un ayrıca fotoğrafçılık konusunda da ekstra bir yeteneği var. Öncelikle okul içi fotoğraf çekimleri yaptık, ardından okul dışı çekimlere geçiş yaptık. Geçenlerde bir kongrede fotoğrafçı olarak görev aldı ve başarısını gördükçe daha da ilerlemesi için yeni projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Amacımız, onun bir beceri kazanması, sosyalleşmesi ve iletişim becerilerini geliştirmesi. Harun, Down Futsal Milli Takımı'nda ülkemizi uluslararası arenada, İtalya'da başarıyla temsil etti. Harun, 10 parmağında 10 marifet olan bir çocuk. Ailesine de sevgiler, çünkü çok güzel yetiştirmişler” dedi.
Karatay Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Soner Selçuk Tekeli de her öğrencisiyle olduğu gibi Harun Efe ile de gurur duyduklarını belirterek, öğrencinin her alanda kendisini geliştirecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.

“GÜNLÜK HAYATINDA DA ÇOK DÜZENLİ”
Anne Esra Türk ise, Harun Efe'nin evde de işlere elinin yatkın olduğunu belirterek, "Günlük hayatında da çok düzenlidir. Çay servisi yaparken de çok tertipli ve güzel yapar. Kendisinin becerileriyle gurur duyuyorum. Gittiği yerlerde de öğretmenleri de çok ilgi gösteriyor. Bundan da çok mutluyum" diye konuştu.
Harun Efe Türk ise kendisinin okulda keyifli vakit geçirdiğini belirterek, futbolun yanı sıra fotoğrafçılığı ve ciltlemeyi severek yaptığını söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.