Konya’nın yeşil aşığı, 42 bin ağaç diktiği mahallesine muhtar seçildi

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Alibeyhüyüğü Mahallesinin yeni muhtarı, 42 bin ağacı toprakla buluşturan bölgenin renkli ismi Himmet Tabak oldu. Tabak ilk açıklamasını yaptı, “Seçim sonuçlarının kaybedeni olmamış Alibeyhüyüğü kazanmıştır.” dedi.

Konya’nın yeşil aşığı, 42 bin ağaç diktiği mahallesine muhtar seçildi

Himmet Tabak, Konya’nın Çumra İlçesine bağlı Alibeyhüyüğü Mahallesinin en renkli ismi oldu. Tüm Türkiye onu, yeşile olan hayranlığıyla tanıdı. 65 yaşındaki Tabak, 15 yıl önce doğa ve köy sevgisi adına tek tek fidanları toprakla buluşturdu, küçük bir orman oluşturdu.

Diktiği 42 bin ağaçla haber konusu olan ve bu davranışıyla mahalle halkının da sevgisini kazanan Himmet Tabak, 31 Mart 2024 tarihindeki seçimde muhtar adayı oldu.

Süreçte birçok çalışmanın altına imza atan ve vaatlerini sıralayan Himmet Tabak, zaferini ilan attı.

1041 oy alan Tabak, Alibeyhüyüğü Mahallesinin yeni muhtarı oldu.

2024/02/11/konyanin-renkli-ismi-himmet-tabak-42-bin-agac-diktigi-mahallesine-muhtar-adayi-oldu-001.jpeg

“KAYBEDEN YOK, MAHALLEMİZ KAZANDI”

Himmet Tabak, sonuçların netleşmesi sonrası ilk açıklamasını yaptı.

Hemşehrilerine seslenen Tabak, şunları kaydetti:

Bundan tam 14 yıl önce Alibeyhüyüğüne ve yeşile olan sevdam ile başlatmış olduğum gönüllülük hareketini sizlerin destekleri sayesinde bugünlere getirebilmenin mutluluğunu yaşarken, yine sizlerin desteği sayesinde şahsıma ve ekibime olan yüksek teveccühünuz ile muhtarlık görevine layık görüldüm. Bu teveccühünüzden dolayı öncelikle değerli mahalle sakinlerimize, seçmenlerimize, kıymetli ekibime, gönül bağı kurduğumuz binlerce dava arkadaşıma seçim sürecinde görev alan herkese özelliklede kadın seçmenlerimize tek tek teşekkür ediyor, 31 Mart seçim sonuçlarının mahallemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Seçimlerin bir bayrak yarışı olduğunu bilerek sandığa giden tüm seçmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Seçimleri kazanan siyasi partilere, muhtarlara ve belediye meclis üyelerine kolaylıklar diliyor, Allah utandırmasın diyorum.

Mahallemizden belediye meclis üyesi seçilen Mehmet Sabancı’ya görevinde başarılar diliyor; Emin Büyükbaş, Mehmet Uzun, Mücahit Samancı, Ömer İnevli ve Süleyman Uzun’a göstermiş oldukları dirayetli ve örnek duruşları için teşekkür ediyorum. Ayrıca süreci el ele barış ve kardeşlik içinde tamamladıkları içinde kendilerini kutluyorum.

Muhtarlık ve aza seçimlerini kazanmanın haklı gururunu yaşarken, bize verilen sorumluluğun ağırlığını hissediyoruz. Seçim sonuçlarının kaybedeni olmamış ve Alibeyhüyüğü kazanmıştır. Şimdi daha iyi bir mahalle için daha azimli daha güçlü ve sizlerden aldığımız destekle daha kararlıyız. Seçimlerin sonunda çıkardığımız sonuçlara göre; Önemli olanın oy istemek değil gönül almak olduğunu. Muhtarlık görevinin siyaset üstü bir görev olduğunu. İnsanların dış görünümünden ziyade liyakate önem verildiğini.

Asıl önemli olanın güven ve inanç olduğunu.

Yapılan hesaplardaki eksik oyların sebebinin kendinde değil de aziz seçmende aramanın iş bilmezlik olduğunu.

Seçmenin kararına herkesin saygı duyması gerektiğini.

Daha önemlisi, mahallemizi ve ülkemizi daha yaşanabilir, temiz ve güvenli hale getirmek için önce inanç ve kararlılık olması gerektiğini bir kez daha öğrendik.

2024/02/11/konyanin-renkli-ismi-himmet-tabak-42-bin-agac-diktigi-mahallesine-muhtar-adayi-oldu-002.jpeg

Alibeyhüyüğü’nde rakibi kötüleyerek siyaset yapma devri kapanmış, projelerin yarıştığı ve liyakatli kişilere yetkinin verileceği yeni bir dönem başlamıştır. Seçim sürecinin tamamlanması ile birlikte, mahallemiz için sunduğumuz çözüm önerilerini hep birlikte hayata geçirmek için çalışacağız; Genç, azimli, bilgili, inançlı ve güçlü ekibimizle ve siz değerli hemşerilerimizle her sorunun üstesinden birlikte geleceğiz inşallah. Süreç boyunca istemeden bile olsa kalbini kırdığımız her kim varsa, ben ve çalışma arkadaşlarım affınıza sığınıyoruz. Daha güçlü bir mahalle için değişim vaktini başlatıyoruz. Ben, ailem, aza gurubum ve çalışma arkadaşlarım, seçim sonuçlarının vatana ve millete tekrar hayırlı olmasını diliyoruz.”

2024/02/11/konyanin-renkli-ismi-himmet-tabak-42-bin-agac-diktigi-mahallesine-muhtar-adayi-oldu-003.jpeg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.