Rektör Zorlu’dan profesörlerin silahlı kavgasına dair ilk açıklama

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde iki profesör; Tahir Uluç ve Galip A. arasında yaşanan silahlı kavgaya ilişkin Rektör Cem Zorlu’dan ilk açıklama bugün geldi. Her iki öğretim üyesinin de açığa alındığı bildirildi.

Rektör Zorlu’dan profesörlerin silahlı kavgasına dair ilk açıklama

Konya'da dün akşam saatlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasında yaşanan olayda; aralarında izin meselesi yüzünden gerginlik bulunduğu iddia edilen öğretim üyeleri Prof. Dr. Tahir Uluç ve Prof. Dr. Galip A. tartışmış, Uluç silahla bacağından vurulmuştu.

Hastaneye kaldırılan Uluç'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, gözaltına alınan Galip A. ile olaya karıştığı iddia edilen kardeşi İ.A. bugün adliyeye sevk edilmişti.

AÇIĞA ALINDILAR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu başkanlığında yapılan toplantıda, her iki öğretim üyesinin de açığa alınması, haklarında idari ve cezai soruşturma açılmasına karar verildiği bildirildi.

Konuya ilişkin Rektör Zorlu ilk açıklamasını bugün yaptı, olay esnasında Özbekistan'da düzenledikleri uluslararası bir kongrede bulunduklarını, konuyu bizzat takip etmek için programını yarıda keserek Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

"ASLA HOŞ GÖRÜLEMEZ, KABUL EDİLEMEZ"

Yaşanan tatsız olayın kabul edilemez olduğunu ifade eden Zorlu, şunları kaydetti:

"Son derece üzgünüm. Bilim insanlarının, toplumumuz için örnek olması gerektiği aşikardır. Sevgi, hoşgörü ve güzel ahlakın merkezi bir fakültemizde, sebebi her ne olursa olsun iki öğretim üyesinin aralarındaki sorunu konuşarak, medeni bir şekilde ve hatta örnek teşkil edecek bir olgunlukla çözüme kavuşturmaları beklenirken, şiddete başvurmaları asla hoş görülemez, kabul edilemez. Gerekli idari ve cezai soruşturma süreci ivedilikle başlatılmıştır. Sürecin takipçisi olacağız."

2023/10/04/konya-necmettin-erbakan-universitesi-ilahiyat-fakultesinde-silahli-saldiri-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.