Uyuşturucu operasyonunda adı geçen savcı dosyasında yeni gelişme

Konya merkezli uyuşturucu operasyonunda adı geçen ve sevkiyatları yönettiği iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Osman Y. Adana’da tutuklanmıştı. 14’ü tutuklu 20 sanığın dosyası Konya’da takipsizlik verilip Adana’ya gönderildi.

Uyuşturucu operasyonunda adı geçen savcı dosyasında yeni gelişme

Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya'da yüklü miktarda uyuşturucuyla yakalanan polis memuru Cumhur A. üzerinden ulaşılan Cumhuriyet Savcısı Osman Y'nin uyuşturucu trafiğini yönettiği ve FETÖ borsası oluşturduğu öne sürülmüştü

Örgüt üyelerinin, FETÖ/PDY'den hakkında soruşturma başlatılan ve "kovuşturma yapılmasına yer olmadığı yönünde karar verilecek" olan şüphelileri tek tek arayarak "Hakkınızda FETÖ suçlamasıyla dosyanız bulunuyor. Eğer 500 bin lira verirseniz kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilecek" dediği ve bu şekilde 3 milyon lira para aldıkları tespit edilmişti. Operasyon kapsamında meslekten ihraç edilen Osman Y, Adana'da tutuklanmıştı.

DİĞER SANIKLARIN DOSYASI DA ADANA'YA GÖNDERİLDİ

Osman Y'nin soruşturması Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülürken dosyada yeni bir gelişme daha yaşandı.

Soruşturma kapsamında Osman Y'nin haricinde aralarında 2'si polis, lider yardımcıları, kuryelerin de olduğu 14 kişinin tutuklu bulunduğu toplam 20 kişinin olduğu dosya da Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilip Adana'ya gönderildi.

 

Kaynak:Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.