Konya’da Konyaspor forması giyilir

Süper Lig'in flaş ekibi lider Konyaspor’da Başkan Fatih Özgökçen, merak edilen tüm sorulara cevap verdi. Taraftara müjde veren Özgökçen, 15 aydır aklında sır gibi sakladığı kampanyayı da duyurdu: Konya’da Konyaspor forması giyilir!

Konya’da Konyaspor forması giyilir

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Kontv’de Mustafa Durmuş’un sunduğu Spor Gündemi’nde ilk 6 haftayı değerlendirirken, yapılan transferlerin ve tekliflerin hikâyesinden sözleşme yenileneceklerle ilgili çalışmalara ve kulübün borcuna varana kadar bir çok konuya açıklık getirdi. Taraftara müjde verirken, aklında sır gibi sakladığı kampanyayı da duyurdu.

“LİDER KAPATMAK ÖNEMLİ AMA 36 HAFTA BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ”

Ligdeki ilk 6 haftalık süreci değerlendiren Başkan Özgökçen, “Bu noktada nihai başarıya önem veren biriyim. Bu haftayı lider kapatmak önemli ama neticede 36 hafta bizim için daha önemli. İnşallah sezon sonunda da bu şekilde bitiririz diye umut ediyoruz. Avrupa kupası maçını dikkate aldığınız zaman biraz da talihsiz bir başlangıç oldu. Gruplara kalma gibi bir hedefimiz vardı ama kısmet olmadı.

1.jpg

“OYUN DÜZENİ, DİSİPLİNİ AÇISINDAN MEMNUNİYET VERİCİ”

Arkasından malum zeminde bazı sıkıntılar yaşadık onun haricinde fazla bir sıkıntı olmadan 6’ıncı haftaya geldik. Genel manada baktığınız zaman takımın oyun düzeni oyun disiplini açısından 6 hafta memnuniyet verici ve inanıyorum ki takım üstüne koyaraktan devam edecektir. İnşallah hep beraber bunu başaracağımıza inanıyorum.

Elimizden olmayan sebeplerden kaynaklı mecburen Eskişehir’de oynadık maçlarımızı. Esasında baktığınız zaman Eskişehir Konyaspor’a uğurlu gelen bir şehir. Tüm Eskişehir camiasına teşekkürlerimi iletiyorum. Burada 7 puan kazandık” dedi.

1-001.jpg

“HİBRİT ÇİM ÇALIŞMASI SONA ERİYOR, 3 GÜN SONRA OYNANACAK HALE GELECEK”

“Ümraniyespor maçını büyük bir aksilik olmadığı taktirde evimizde oynayacağız” diyen Fatih Özgökçen, hava şartlarının da önemi ne dikkat çekerek, “Neticede çimle uğraşıyorsunuz. Çok büyük aksilik çıkmazsa burada oynayacağız. Çim çalışması tamamlandı, hibrit çalışmasını da zannedersem Cuma günü tamamlarız. 3 gün sonra futbol oynanacak hale geleceği bize söylendi.

“BAŞKAN ALTAY’A CAN-I GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Milli araya geldiği zaman üstesinden geleceğiz diye düşünmüştük. Herhangi bir problem şahsen görmüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü kulübümüzle beraber ortaklaşa bir çalışma yaptık. Gerçekten o da güzel çalışmalar yaptı Konyaspor için. Ümraniyespor maçıyla birlikte seyircimizle buluşacağız” ifadelerine yer verdi.

2.jpg

“TRANSFERLERİN ŞİMDİDEN UYUM SAĞLADIĞINI GÖREBİLİYORUM”

Transfer dönemindeki çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Özgökçen, şunları söyledi: “Şubat ayından itibaren çalışmalarımıza başladık. Scout ekiplerimiz ciddi manada Avrupa’da çalışmalar yaptı. Mayıs ayı gibi büyük bölümünü tamamlamıştık. Hiçbir takım da böyle bir çalışma yapmadı. Bunları düşündüğünüz zaman ‘transfer yapılmadı’ gibi bir söylemi kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü 12 tane futbolcu almışız.

Belki en son forvet transferi olduğu için böyle söylemler konuşulabiliyor ama ben bu noktada yapılan transferlerin şimdiden uyum sağladığını görebiliyorum. Herhangi bir şüphe de duymuyorum açıkçası. Çok fazla iddialı konuşmayı da sevmem ama bazen de bu gerekiyor diye de düşünüyorum. Onun için inşallah ilerisi futbol olarak gelecek diye düşünüyorum.

4-001.jpg

“HEPSİ BİRBİRİNİN EKSİĞİNİ TAMAMLAYACAK NİTELİKTE”

Teknik ekip, scout ve yönetim istişare ile karar verdiğimiz için herhangi bir eksik bölge kaldığını da düşünmüyorum. Elimizdeki mevcut arkadaşlara baktığınız zaman hepsinin birbirinin eksiğini tamamlayacak nitelikte diye düşünüyorum. Hem oyun hem mental hem fiziksel açıdan.”

“AKTİF BİR ŞEKİLDE OYUNCU TAKİBİ YAPIYORUZ”

Konyaspor yönetiminin aktif bir şekilde oyuncu takibi yaptığını da dile getiren Başkan Özgökçen, “Oradaki transfer devamlı aksayan bir bölge olursa olur. Yoksa bir maç, iki maç aksadı, böyle bir transfer politikası olamaz. Çok aksama olursa Ocak döneminde düşünülebilir tabi.

Yani bu sadece stoper, defans kurgusu için değil, genel olarak. Şu an itibariyle baktığınız zaman Allah korusun, bir sakatlık ya da başka bir unsur olmadığı taktirde ben şahsen bir transferi takım için gerekli görmüyorum.

5-002.jpg

Abdülkerim’in dışında resmi transfer teklifleri olmadı ama bana gelen, belki bizim önünü açmamız durumunda gelebilecek teklifler vardı, biz birazcık ta önünü kapattık. Takımın kurgusunu değiştirmek arzusunda olmadık. Gayriresmi bir çok teklif geldi bana” şeklinde konuştu.

“SÖZLEŞMELERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ”

Transfer döneminin bitmesinin akabinde sözleşmelerle ilgili çalışmalara bugünden itibaren başladıklarını ifade eden Fatih Özgökçen, “Kısım kısım yapacağımız, yenileyeceğimiz, uzatacağımız sözleşmeler varsa bunların çalışmaları içerisine giriyoruz. Sözleşmeyi yenileyecek olan Zymer var Sehic var, önümüzdeki sene bitecekler de var.

“BİZİ ÇOK YORACAKLARINI TAHMİN ETMİYORUM”

Bunlarla alakalı yine aynı noktada Konyaspor menfaati en üst planda, arka tarafta futbolcunun isteği ve menfaati. Bunlar gözetilerek sözleşmeler uzatılacak. Hepsi Konya’da yaşamaktan ve Konyaspor’da olmaktan son derece memnunlar. Bu noktada bizi çok yoracaklarını tahmin etmiyorum. Burada menfaat yani Konyaspor’un ekonomik durumlarını da gözeterek hareket edeceğimiz için bu noktada herkes müsterih olsun” değerlendirmesini yaptı.

4.jpg

“KONYASPORLU NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Konyaspor’a ilgi ve alakanın başka şehirlerde de arttığına dikkat çeken Başkan Özgökçen, “Konyasporlu nesiller yetiştirmeliyiz diye düşünüyorum. Esasında şöyle bir şey de yapabiliriz. Benim aklımda hep vardı. Konya’da Konyaspor forması giyilir gibi bir kampanyayla Konyaspor’a forma satışında bir destek sağlayabiliriz. Bununla alakalı da bir çalışma yapabiliriz. Mesela başka illere gittiğimiz zaman, Trabzon örneğini çok veriyorum ben. Trabzonspor harici bir forma göremezsiniz, zor görürsünüz demiyorum. Göremezsiniz. Konya’da da yeni yetişen genç nesile bunu aşılarsak, aidiyet bilincini birazcık daha aşılamış oluruz. Bu bizim için de faydalı olur” dedi.

5.jpg

KOMBİNE ALANLARA 1 AY BOYUNCA TÜM ÜRÜNLERDE İNDİRİM

Kombine fiyatlarında kulübün bir kolaylık sağlayıp sağlamayacağı konusuna da değinen Başkan Özgökçen, “Taraftarımıza elimizden geldiği kadar kolaylık yapma arzusu içinde olacağız. Kombine alan taraftarlarımız 3 maça gidemedi. Hep bize serzenişte bulunuyorlar sosyal medya üzerinden. Store mağazalarımızda sadece kombinesi olan taraftarlarımıza forma satışlarında yüzde 20 indirim yapacağız. Hem bize destek olacaklar hem kendileri indirimli forma alacaklar.  Salı günü itibariyle tüm ürünlerden indirimli bir ay süreyle faydalanabilecekler” diye konuştu.

"BORÇ, YÖNETİLEBİLECEK BİR BORÇ DÜZEYİNDE"

Başkan Fatih Özgökçen, Konyaspor’un borcunun ne durumda olduğuna da açıklık getirerek şunları söyledi: “Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Borçlu kulübüz ama bu borcu çok daha fazla abartmamalıyız. Kişiler gelip geçse de Konyaspor’da bir yönetim anlayışı hakim olmalıdır. Bunun çabası içerisindeyiz. Kim gelirle gelsin bir daha sıkıntı çekmez inşallah.

8.jpg

“SABİTLEŞMİŞ BİR YERDE KALDIĞINIZ ZAMAN EKONOMİK GELİRLERİNİZ ARTACAK”

Ülke futbolunun durumu ortada. Hem sportif başarı açısından hem de maddi açıdan. Bunu çok fazla saklamaya abartmaya gerek yok ama Konyaspor’un borcu sürdürülebilir bir borç. Önemli olan bunu çevirebilmek. Sabitleşmiş bir yerde kaldığınız zaman ekonomik gelirleriniz artacak, ekonomik gelir arttıkça borçlarınız azalacak.

“ŞEHİR DESTEK VERİRSE BU BORÇLAR KONYA İÇİN TABİRİ CAİZSE DEVEDE KULAK”

Bıçak gibi borcu bitirdik gibi bir durum yok, keşke olsa. Konya şehri Konyaspor’a çok daha fazla destek verirse tabi bu borçlar Konya için tabiri caizse devede kulak. Öyledir yani. Tam anlamıyla şehrin destek içerisinde olması lazım. Olduğu taktirde borçların üstesinden rahat gelinir, Konyaspor’da çok başarılı bir şekilde yoluna devam eder. O da bize pozitif bir enerji olur. Şu an itibariyle bu borç yönetilebilecek bir düzeydedir.

Haber Dairesi (Konya Haber)

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum