Kahramanmaraş’ta depremin yıkımı gün ağarınca ortaya çıktı

Kahramanmaraş’ta 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi, birçok ilde binalar yıkıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 284 can kaybı, 2 bin 323 yaralı olduğunu açıkladı. Kahramanmaraş’ta son durumu bir binadan çekilen görüntüler gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş’ta depremin yıkımı gün ağarınca ortaya çıktı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, birçok ilden hissedildi.

10 İLİ SARSTI

Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var.

OKTAY: 284 CAN KAYBI VAR

Depreme ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayıların artacağını tahmin ediyoruz. Yine Maraş'ta 200 yaralı ve 300 bina yıkıldı. An itibariyle 284 can kaybı, 2 bin 323 yaralımız var. Toplamda 1710 bina yıkıldı" dedi.

DEPREMİN YIKIMI GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde birçok bina yıkıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, yıkılan binalardaki kurtarma çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

Şehir merkezinde Trabzon Caddesi ile Müftülük Meydanı çevresi ise yüksek bir binadan görüntülendi. Görüntülerde birçok binanın enkazı yer alırken, durumun vahameti ortaya çıktı.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.