M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Konyaspor kendini ateşe attı

Konyaspor kendini ateşe attı

Her hafta umutla izlemeye başladığımız maçların ardından kahroluyoruz. Geçen hafta Alanyaspor, bu hafta Sivasspor… Her iki maçın ardından da kahrolduk. Birinde iyi oynamadığımız için, diğerinde iyi oynayıp kaybettiğimiz için.

Son haftaların güzel futbol oynayan takımı Sivasspor, geçen hafta Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalarak isminden bahsettirmişti.

Formda bir takım Sivasspor. Orta sıralardan daha yukarılara çıkmayı hedefliyorlar. Rahat oynuyorlar.

Konyaspor ise bir hafta önce kendi sahasında beklenmedik bir şekilde Alanyaspor’a yenilmenin getirdiği moralsizlikle Sivas’a gitti.

Maç özellikle bizim için büyük önem arz ediyordu. Alanya mağlubiyetinden sonra hem moral hem de sıralamada daha gerilere düşmeme adına önemliydi.

Maçın ilk dakikalarında birbirini tartan iki takım görüntüsü vardı. Karşılıklı ataklarla her iki takım da gol aradı rakip kalelerde…

İlk 45 dakikada her iki takım da gol atmaya muvaffak olamadı. Her iki takımdan herhangi biri diğerinden daha baskın oynamadı. Soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gitti takımlar.

Birinci yarının sonunda, ‘bu maçın kaderini hocalar tayin edecek’ şeklinde düşünmeye başladık. Teknik Direktörlerin yapacağı hamlelere odaklandık.

Sivasspor ikinci yarının başlarında etkili olmaya başladı. İlk dakikalarda buldukları pozisyonda Slowik gole izin vermedi. Sonrasında Konyaspor daha iyi bir mücadele vermeye başladı. Ömeroviç 59.dakikada üç değişiklikle oyunu hareketlendirmeye çalıştı.

Değişikliklerden sonra daha önde oynamaya başladık. 68 ve 69. dakikalarda üst üste kaleyi yokladık ama gol atmayı başaramadık.

İkinci yarıda farklı bir Konyaspor vardı sahada. Sanki deplasmanda oynayan takım Sivas, sanki kendi sahasında oynayan takım ise Konya’ydı. Top bizde, atak olan biz, gol arayan biz, etkili ataklar yapan bizdik. İkinci yarı için Konyaspor için söylenebilecek tek olumsuz şey yoktu. Ancak tüm bu güzelliklere 85. dakikada leke düştü. Duran toptan yediğimiz gol sonucu 1-0 yenik duruma düştük. Maçın bitimine 5 kala yediğimiz gol tüm hayallerimizi bitirdi.

Spor literatüründe ‘atamayana atarlar’ diye bir söz var. Aynen de böyle oldu. Attılar.

Artık işimiz çok zor. Önce küme çizgisine yakın sıralarda yer alan takımların kaybetmesini bekleyeceğiz, sonra gelecek haftalara odaklanacağız.

Şimdi önümüzde dört maç var. Fenerbahçe, Samsunspor, Kayseri ve Galatasaray ile oynayacağız. Fener ve Galatasaray maçlarından umudum yok. Geriye Samsun ve Kayseri kalıyor ki, onlar da sıralamada iyi yerlerde değiller.

Bu şehri dört zor hafta bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi