M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Konyaspor nefes aldı

Konyaspor nefes aldı

Samsun deplasmanında oynanan oyun bize cesaret vermişti. Konyaspor’da bir şeylerin değiştiği sinyalini almıştık.

İşin doğrusu 7 ve 14. dakikalarda yüreğimiz ağzımıza geldi. Defansta az oyuncuyla yakalandığımız Kayserispor ataklarının her ikisini de Bernardoni bertaraf etti. İlk 15 dakika Konyaspor eski Konyaspor görüntüsü veriyordu. Fakat sonrasında durum değişti.

Konyaspor güçlü rakibi karşısında hem atak oynuyor hem de fazla hata yapmıyordu. Umutlandık.

Birinci yarı denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçti. 45. dakikanın skorborda yansıyan 0-0’lık sonucu oynanan oyunun adaletinin karşılığıydı diyebiliriz.

Konyaspor ikinci yarıya daha diri başladı. 50. dakikada kazandığımız penaltı çok şeyi değiştirdi. Sokol Cıkaleshi kazanılan penaltıda skoru 1-0’a taşımayı başardı. Sonrasında ikinci gol geldi. Yine penaltıdan kaydedilen bir gol oldu ve yine Cikaleşhi kullandı. 2-0

İkinci golden sonra oluşan gevşemeyi anlayabiliyoruz. Bu gevşeme topun ağlarımızla buluşmasına neden oldu. Öncesinde faul tespit edildiğinden gol VAR tarafından geçerli sayılmadı. Gol olsaydı durum değişirdi. Ne yalan söyleyeyim ben geçmek bilmeyen bir kaç dakikalık VAR sürecinde ciddi endişeye kapıldım. Çünkü daha normal sürenin bitimine 16 dakika vardı. Cesaret bulan Kayseri gol veya goller atabilirdi ki bu endişemin hakkı olduğunu son dakikalarda direkten dönen toplarından görmek mümkündü.

Direkten dönen top Kayserili oyunculara pas oldu. Çekilen sert şut Bernardoni’de kaldı.

Kayseri bu yıl çok iyi oynuyor. Hatta ligin star takımlarından biri olarak kabul ediliyor bu sezon… Geçen hafta Fenerbahçe karşısında izlediğimiz Kayseri’nin bulunduğu yeri hakettiğini söyleyebiliriz. Böyle bir takım karşısında iyi oyun ve hakedilmiş bir skor ile galip gelmemizi önemsiyorum. Birinci yarıda elde edebileceğimiz üç puan gelecek sezon için altın değerinde olur. Birinci devre 20 puanın üzerine çıkmamız işimizi bir hayli kolaylaştıracak. Bugünkü Konya bunu başarabilecek güçte…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi