Nurettin Bay

Nurettin Bay

Size Konya’da ekmek yok!

Size Konya’da ekmek yok!

Büyükler hep derlerdi ki, ‘ya Allah’tan korkacaksın, ya kuldan utanacaksın."

Bu ikisinden biri olmadığında insanoğlunun yapmayacağı çirkeflik yok.

Sosyal medyayı, PKK güdümlü parti ve sivil toplum kuruluşlarını ibretle takip ediyoruz. Aklı başında hiç kimsenin bu edepsizliğe kayıtsız kalması mümkün değil.

Konya’da 7 kişinin öldürülmesi hadisesini nerelere çekmediler ki…

Evet, bu vahşice bir katliamdır.

Evet, bunu ‘ben insanım’ diyen hiç kimsenin kabul etmesi mümkün değildir.

Evet, acımız büyük.

Ama hiç kimsenin meseleyi alakasız yerlere çekerek, toplumun dinamikleriyle oynamaya hakkı yok.

Konuyu asıl mecrasından çıkararak, ‘ırkçılık’ gibi ne Allah’ın kabul edeceği, ne kulun uygun bulacağı bir noktaya çekmek, en az bu katliamı yapmak kadar çirkindir. Mesele, iki aile arasında uzunca bir süreden bu tarafa devam eden husumetten kaynaklanmaktadır. Taraflardan birinin Türk, diğerinin Kürt olması ile bir alakası yoktur.

Dünden bu tarafa sosyal medyada devam eden çirkef yayınları yapanların mutlaka bulunup cezalandırılması gerekmektedir. İnsanları etnik kökenleri üzerinden suçlayıp, geniş kitleleri kin ve nefret duyguları ile tahrik edenlerden hesap sorulmalıdır.

Konya maneviyatın kalesidir. Kardeşliğin, hoşgörünün, barışın, aşkın baş şehridir. Bu şehirde asırlardan bu tarafa Türk, Kürt, Arap, Balkan göçmenleri ve burada sayamayacağım kadar çok etnik kökene sahip insanlar barış ve huzur içerisinde yaşamaktadırlar. Irkçılık üzerinden yapılacak provokatif kışkırtmalardan en son etkilenecek il Konya’dır. Konya’da başlatılmaya çalışılan bu tür hareketlerin hiç birisi halk nezdinde taban bulmaz.

Aslında Konya’nın bu tür hadiselere prim vermeyeceğini bu çevreler de bilmektedir. Meydana gelen vahim bir olay üzerinden ‘belki tutar’ minvalinden rant temin edilmeye çalışılmaktadır.

Polis görevini yapmaktadır.

Yargı harekete geçmiştir.

Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Bu acımasız katliamı gerçekleştirenlerin en üst seviyede cezasını çekeceğinden kuşkumuz yoktur.

Toplumu ırkçılık zemininde kin ve nefret duyguları ile karşı karşıya getirmek isteyenlerin de cezasız kalmamaları gerekmektedir.

Orman yangınları ile başlayan sosyal medya çirkefliği bu hadisede de kendisini göstermiş ve daha resmi hiçbir açıklama yapılmazken Konya ırkçılık yaftası yapıştırılmaya çalışılmıştır.  Konya ile ırkçılık asla ve asla yan yana gelmeyecek ikilidir. Japon yapıştırıcı ile yapıştırsan yapışmaz. Konya’nın mayası kardeşliktir. Bin yıldan bu tarafa toplumlar arası ilişkilerin mayası Konya’da atılmaktadır. Bu maya yüzde yüz organiktir. Genetiği ile oynanmayan tek kardeşlik mayası Konya’da bulunmaktadır. İsteyenler hiçbir bedel ödemeden bu mayayı Konya’dan temin edebilirler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Bay Arşivi