Büyükşen cinayetinde şok iddia: Afgan çoban olay sırasında Çankırı’daydı!

Konya’da 3 yıl önce işlenen Büyükşen çifti cinayetine ilişkin detaylar, Müge Anlı’nın programında ele alınmaya devam ediyor. Bugünkü yayında çarpıcı bir gelişme yaşandı, Afgan uyruklu zanlının, cinayet tarihinde Çankırı'da çobanlık yaptığı ileri sürüldü.

Büyükşen cinayetinde şok iddia: Afgan çoban olay sırasında Çankırı’daydı!

Konya’daki Büyükşen çifti cinayetine ilişkin detaylar, Müge Anlı’nın programında konuşulmaya devam ediyor. 31 Ağustos Salı, yani bugünkü programa, öldürülen Necla ve Metin Büyükşen çiftinin doktor oğulları Osman Büyükşen ile cinayeti azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan Abdullah Başdemir'in avukatı Yusuf Karataşlı konuk oldu. Konuklar arasında ayrıca "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklanan Afgan çoban Abdülhamid Uzbek'in eski patronunun yakınları da yer aldı.

CİNAYET TARİHİNDE ÇANKIRI'DAYDI

Müge Anlı, 13 Temmuz'da başlatılan operasyonlar kapsamında "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklanan Abdülhamid Uzbek'in, cinayet tarihinde Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Elden köyünde çobanlık yaptığını iddia etti.

Türkiye'ye 2015 yılında kaçak yollarla giriş yapan Abdülhamid Uzbek'in, 4 Temmuz 2018 tarihinde Veli Yıldırım adlı şahsın yanında çalışmaya başladığı, 5 Mart 2020 tarihine kadar da orada olduğu öne sürüldü.

2021/07/28/buyuksen-cinayetinde-yeni-detaylar-afgan-cobana-100-bin-lira-teklif-edilmis-001.jpg

"BU CİNAYETİ ASLA İŞLEYEMEZ"

Müge Anlı, kiralık katil olduğu iddia edilen Abdülhamid Uzbek'in o dönem çalıştığı kişiye ve ailesine de ulaştı. Yayına katılan Veli Yıldırım'ın yeğeni ve damadı, Afgan çobanın 20 aylık süreç içerisinde yanlarında bulunduğunu, bunun yanı sıra Uzbek'in çok efendi, sakin ve kendi halinde biri olduğunu, bu cinayeti de asla işleyemeyeceğini ileri sürdü.

 

"ORTADA BAŞKA BİR NEDEN VAR"

Büyükşen cinayetini azmettirmekle suçlanan Abdullah Başdemir'in avukatı Yusuf Karataşlı da müvekkilinin ifadesini hatırlatarak Abdülhamid Uzbek'in cinayetten 3 ay önce Konya'dan ayrıldığını söyledi. Müge Anlı ise ortaya çıkardığı bu bilgi sonrası Büyükşen cinayetinde büyük soru işaretleri ve şüphelerin olduğunu kaydederek, "Kimse kimse için böyle kiralık katil tutup öldürtmez. Ortada başka bir neden var." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.