Büyükşen çifti cinayeti soruşturmasında şok gelişme! Esra Taş ifadesini geri çekti

Konya’da 3 yıl önceki Büyükşen çifti cinayeti, Müge Anlı’nın programında yeniden ele alınmaya başlandı. Olayın yaşanma şekline ilişkin yansıyanlarda soru işaretleri olduğu belirtilen programda, azmettirici Esra Taş’ın ifadesini geri çektiği iddia edildi.

Büyükşen çifti cinayeti soruşturmasında şok gelişme! Esra Taş ifadesini geri çekti

Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde 3 Eylül 2018 günü meydana gelen olayda, 3 çocuk sahibi Metin ve Nejla Büyükşen çifti, evlerine giren kar maskeli saldırgan tarafından vurularak öldürüldü. Kızları Fatma Büşra Büyükşen ise katilin elinden kaçarak kurtuldu. Çiftin doktor oğulları Osman Büyükşen'in, Müge Anlı’nın programına çıkıp konunun tekrar gündeme gelmesi üzerine jandarma bünyesinde özel ekip kuruldu.

Kasım ayından buyana sürdürülen soruşturmaya dahil olan özel ekip dosya üzerinde ve mahallede yaptığı çalışmalar sonucu operasyon için harekete geçti.

Olayın azmettirici olduğu belirtilen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile birlikte 5 kişi tutuklandı.

YENİDEN ELE ALINDI

Müge Anlı, 14. sezonuyla ATV ekranlarından 30 Ağustos Pazartesi günü sevenleriyle yeniden buluştu. Müge Anlı, yeni sezonuna Türkiye'nin günlerce konuştuğu Büyükşen cinayeti ile başladı.

buyuksen-cifti-cinayeti-sorusturmasinda-sok-gelisme-esra-tas-ifadesini-geri-cekti.jpg

“ESRA TAŞ İFADESİNİ GERİ ÇEKTİ”

Müge Anlı, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle fazla ayrıntıya giremediğini belirterek, azmettirici olarak tutuklanan olayın kilit ismi Esra Taş’ın ifadesini geri çektiğini söyledi. Anlı, “Cinayet motivasyonu kafamıza oturmuyor.

Aile fertlerinin kafasına da oturmuyor. Esra da ifadesini geri çekti, şimdi bir itiraf yok.” dedi.  

“OLAYIN BU ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİĞİ GÖRÜLÜYOR”

Programa, Büyükşen çiftinin doktor oğlu Osman Büyükşen de katıldı. Tutuklamalar sonrası ilk kez canlı yayında soruları cevaplayan Osman Büyükşen, “Planlı bir cinayette kafaya yatmayan şeylerin olmasını anlayabiliyorum. Gizlilik kararı nedeniyle bizimle de detaylı bir paylaşım yok. Cinayetin bu çerçevede olduğu belirtiliyor ve kardeşlerimle ilgili de geriye dönük araştırmalarda bir şey bulunamadı. Olayın bu şekilde gerçekleştiği görülüyor.” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH BAŞDEMİR’İN AVUKATI KONUŞTU

Programda, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Abdullah Başdemir’in avukatı Yusuf Karataşlı da yer aldı. Karataşlı, “Esra’nın dosya içeriğinde bir bağlantısı var. Ama Abdullah’ın yok.” diye konuştu.

'HÜSEYİN ÖLDÜRMEYE ÇALIŞMAM MANTIĞA AYKIRIDIR'

Öte yandan Abdullah Başdemir'in ifadesi ortaya çıktı. Sabah’ın yayınladığı haberde yer alan bilgiye göre; ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Başdemir, şunları söyledi:

“Benim bu olayla ilgim bulunmamaktadır. Olay mantığa uymuyor. Kıskançlık nedeniyle Esra'nın eski sevgilisi Hüseyin'i öldürtmeye çalıştığım mantığa aykırıdır. Ben Hüseyin ile gittiğimiz kafeden tanışıyorum. Esra ile ayrıldıktan sonra Hüseyin ile saniyede karşılaştık. Tokalaşıp birlikte sohbet ettik. Hüseyin'e karşı herhangi bir husumetim olamaz. Esra Hüseyin'den ayrıldıktan sonra benimle olmaya başladı. Biz birlikte iken Hüseyin herhangi bir şekilde rahatsızlık vermedi. Hüseyin'i öldürmek istemem kadar mantığa aykırı bir durum olamaz. Uzaktan tarife göre adam öldürmek talimatı vermekte mantığa uygun değil. Esra sorunlu bir kişiydi. Çevresindeki insanlar da uyuşturucu kullanan kişilerden oluştuğu için onların bana zarar verebileceği düşüncesiyle Esra'dan kurtulmaya çalıştım. Ancak Esra peşimi bırakmadı. Sokağa düşerim diyerek beni vicdani olarak zor duruma soktu. Bunun üzerine ben de kendisi ile ilgilendim. Esra'nın bu işle alakası olup olmadığını bilmiyorum. Alakası olup, kendisini kurtarmak için bana iftira atmış olabilir.”

GİZLİ TANIK KONUŞTU

Programda ayrıca bir gizli tanığın konuşmasına da yer verildi. İşte o tanığın dikkat çeken sözleri:

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.