Konya’da 2023 yılının ilk iki ayında kaç kaza meydana geldi?

Tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen trafik kazalarının bir türlü önüne geçilemiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2023 yılının ilk iki ayının kaza verilerini paylaştı. Konya’da Şubat ayında 893 kaza meydana geldi, 5 kişi öldü, 503 kişi de yaralandı.

Konya’da 2023 yılının ilk iki ayında kaç kaza meydana geldi?

Alınan önlemler ve yapılan uyarılar hiçe sayılıyor, trafik kaza sayıları her geçen gün artıyor. Kazaların önüne geçilebilmek için emniyet ve jandarma ekipleri aralıksız denetimlerini sürdürüyor ancak ortaya çıkan tablo hiç de iç açıcı değil.

Kazaların en büyük sebebinin ise sürücü hataları olduğu istatistiklere yansıdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, trafik kazası verilerini paylaştı. Bu verilere göre; yılın ilk iki ayında Türkiye genelinde 46 bin 663’ü ölümlü ve yaralanmalı, 26 bin 677’si maddi hasarlı olmak üzere 73 bin 310 kaza meydana geldi. Kazalarda 337 kişi öldü, 40 bin 176 kişi de yaralandı.

KONYA’DA ŞUBAT AYINDA KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Konya’da ise ilk iki ayda 737’si ölümlü ve yaralanmalı, bin 246’sı maddi hasarlı olmak üzere bin 983 trafik kazasında 9 kişi öldü, bin 205 kişi yaralandı. Şubat ayında da ölümlü ve yaralanmalı 307, maddi hasarlı 586 olmak üzere toplam 893 trafik kazası meydana geldi.

Bu kazalarda 5 kişi öldü, 503 kişi de yaralandı.

konyada-2023-yilinin-ilk-iki-ayinda-kac-kaza-meydana-geldi-002.jpg

KAZALARIN EN BÜYÜK SEBEBİ SÜRÜCÜ HATALARI

Sürücü hatalarının kazalara neden olduğu açıklanan istatistiklerde, trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise araç hızı, yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uymamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ‘dur’ işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak ifade edildi.

konyada-2023-yilinin-ilk-iki-ayinda-kac-kaza-meydana-geldi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.