Konya’da eski dünürünü öldürüp 5 kişiyi yaralamıştı! Mahkemeden yeni karar

Konya Cihanbeyli Karabağ Mahallesinde eski dünürü Gökhan Aydoğan’ı öldürüp 5 kişiyi yaralayan Orhan Ç, hakim karşısına çıktı. Mahkeme, olaydan sonra “Tam olmasa da yaptım” paylaşımı yapan sanık için akıl sağlığına ilişkin rapor hazırlanmasına karar verdi.

Konya’da eski dünürünü öldürüp 5 kişiyi yaralamıştı! Mahkemeden yeni karar

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi Karabağ Mahallesinde 12 Haziran 2021 tarihinde yaşanan olayda, Orhan Ç’nin bir markete düzenlediği silahlı saldırıda market sahibi Gökhan Aydoğan (36) olay yerinde hayatını kaybetmişti.

MARKET ÖNÜNDEKİLERE RASTGELE ATEŞ AÇTI

Daha sonra dışarıya çıkıp market önünde toplananlara rastgele ateş açan Orhan Ç, 5 kişiyi yaralamıştı.

“TAM OLMASA DA YAPTIM” PAYLAŞIMI

Orhan Ç’nin olaydan sonra yaptığı paylaşımlardan bazıları dikkat çekmiş, zanlının “Arkadaşlar yapmam gereken bir iş vardı tam olmasa da yaptım, hakkınızı helal edin.” yazdığı görülmüştü.

2021/06/14/konyadaki-markete-silahli-saldiri-zanlisi-hakkinda-ilk-karar-cikti-002.jpeg

YARGILAMA SÜRÜYOR

Sanığın yargılaması, Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor. Duruşmaya tutuklu sanık Orhan Ç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen Orhan Ç'nin avukatı, müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin rapor hazırlanması talebinde bulundu.

BABA: AKIL HASTALIĞININ BULUNMADIĞINI GÖSTERDİ

Maktulün babası Şahin Aydoğan'ın avukatı ise sanığın eylemi soğukkanlılıkla ve planlı şekilde gerçekleştirdiğini savunarak, olay sonrası davranışlarıyla da herhangi bir akıl hastalığının bulunmadığını gösterdiğini öne sürdü.

RAPOR HAZIRLANACAK

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve akıl sağlığına ilişkin rapor hazırlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.