Konya’da otomobil ağaca çarptı! İlk müdahaleyi yoldan geçen sağlık çalışanı yaptı

Konya’da kontrolden çıkan otomobil ağaca çarparak durabildi. Kazada yaralanan sürücüye ilk müdahaleyi yoldan geçen bir sağlık çalışanı yaptı. Sağlık çalışanı Emre Duman, “Hem vicdani hem de sağlık görevlisi olarak bunu yapmam gerekiyordu” dedi.

Konya’da otomobil ağaca çarptı! İlk müdahaleyi yoldan geçen sağlık çalışanı yaptı

Konya Haber: Kaza, Meram ilçesi Konevi Mahallesi Feritpaşa Caddesi üzerinde yaşandı.

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; tren garı istikametine seyir halinde olan Murat Ü. idaresindeki 42 FKJ 36 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, refüjdeki ağaca çarparak durabildi.

POLİS EKİPLERİ ÖNLEM ALDI

Kazayı fark eden ve bölgede devriye görevini sürdüren polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

YARALIYA İLK MÜDAHALEYİ YOLDAN GEÇEN SAĞLIK ÇALIŞANI YAPTI

Yaralı sürücüye ilk müdahaleyi yoldan geçerken kazayı fark edip duran sağlık çalışanı yaptı. Araçta içki kutusu olduğu görülen, alkollü olduğu belirlenen sürücü Murat Ü., kaza yerinden “Lavaboya gideceğim” diyerek ayrılmak istedi ancak sağlık çalışanı Murat Duman buna izin vermedi.

Yaralı sürücü olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Konya Numune Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücü Murat Ü’nün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

konyada-otomobil-agaca-carpti-ilk-mudahaleyi-yoldan-gecen-saglik-calisani-yapti.jpg

"SAĞLIK GÖREVLİSİ OLARAK BUNU YAPMAM GEREKİYORDU"

Kazada yaralanan sürücüye ilk müdahaleyi yapan özel klinikte hemşire olarak çalıştığını belirten Murat Duman, “Hem vicdani olarak durmam gerektiğini düşündüm, hem de sağlık görevlisi olarak bunu yapmam gerekiyordu, bu benim vazifemdi. Binlerce insana yaptığım gibi şimdi de yapmam gerektiğini düşündüm. Ben ilk başta yaralı olduğunu fark etmedim, polisler olunca, 112 götürmüştür, diye düşündüm. Ama henüz 112’nin gelmediğini ve yaralı olduğunu fark edince yaralıya müdahale etmek istedim. Aracımda bulunan boyunluğu alarak yaralıya taktım. En azından bir faydam olmuş oldu. Burada sürücü büyük ihtimalle alkollü olduğu için stabilizasyonu sağlanmamıştı, hareketliliğe başlamıştı, ben en azından boyun sabitliğini sağlayıp solunum merkezini etkilemesin diye direkt boyunluğu taktım. Daha sonra araçtan alarak yere yatırdım, 112 ekipleri geldi ve ambulansa aldık. Meslek aşkı, severek yapıyorum işimi. Yine bir ihtiyacı olan vardır diye durdum” dedi.

konyada-otomobil-agaca-carpti-ilk-mudahaleyi-yoldan-gecen-saglik-calisani-yapti-001.jpg

konyada-otomobil-agaca-carpti-ilk-mudahaleyi-yoldan-gecen-saglik-calisani-yapti-002.jpg

konyada-otomobil-agaca-carpti-ilk-mudahaleyi-yoldan-gecen-saglik-calisani-yapti-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.