Konya’da Zümrüt faciasının mucize ismiydi! Muhammet Kalem’den acı haber

Konya'da 2004 yılında 92 kişiye mezar olan Zümrüt Apartmanı faciasında, olaydan 138 saat sonra sağ kurtarılan Muhammet Saltuk Kalem, eğitim semineri için gittiği Antalya’da hayatını kaybetti. Kalem, Zümrüt Apartmanında annesi ve ağabeyini kaybetmişti.

Konya’da Zümrüt faciasının mucize ismiydi! Muhammet Kalem’den acı haber

Konya’da yaşanan Zümrüt Apartmanı Faciasının simge ismi Muhammet Saltuk Kalem, hayatını kaybetti.

BÜYÜK FACİADAN MUCİZE KURTULUŞ

Konya'nın Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi'nde bulunan Zümrüt Apartmanı, yapım hatası nedeniyle 2 Şubat 2004'te, Kurban Bayramı akşamı büyük bir gürültüyle çöktü. Bayram sevincini yarıda bırakan olayda, itfaiye ve arama ve kurtarma ekipleri ile vatandaşlar, günlerce süren çalışmalarla enkaz altındakileri çıkarmaya çalıştı.

Yaşanan faciada birçok kişi çocuğunu, eşini, anne ve babasını kaybederken, çökme anından 138 saat sonra kurtarılan Muhammet Kalem ile 157 saat sonra çıkarılan Yasemin Yaprakçı, "Zümrüt'ün mucizeleri" olarak hafızalara kazındı.

konyada-zumrut-faciasinin-mucize-ismiydi-muhammet-kalemden-aci-haber-001.jpeg

KONYA ADLİYESİ’NDE GÖREV YAPIYORDU

92 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı faciadan sağ kutulan Muhammet Kalem, Konya Adliyesi’nde Ön Bürolarda zabıt katibi olarak görev yapıyordu.

Eğitim semineri için Antalya’da bulunan Kalem’in, epilepsi krizi sırasında balkondan düşerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

Antalya'da ATGV Eğitim ve Sosyal Tesislerinde yaşanan olay, başta Konya Bölge Adliye Mahkemesi’nde görev yapan Muhammet Kalem’in eşi Elif Kalem olmak üzere sevenlerinde büyük üzüntüye yol açtı.

konyada-zumrut-faciasinin-mucize-ismiydi-muhammet-kalemden-aci-haber.jpeg

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Muhammet Saltuk Kalem'in cenazesi, yarın (28 Ekim 2021 Perşembe günü), öğle namazı sonrası Parsana Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum