Konya’daki cinayet gibi kazanın davasında tanıklar dinleniyor

Konya’da Bünyamin Öz’ün hayatını kaybettiği, eşi ve 3 çocuğunun yaralandığı kaza ile ilgili tutuklanan sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Tanık olarak dinlenen Bünyamin Öz’ün yeğeni Sümeyye Ç, “Sanık dayıma ‘sen daha ölmedin mi?’ dedi” diye konuştu.

Konya’daki cinayet gibi kazanın davasında tanıklar dinleniyor

Olay, 29 Mayıs Pazar günü Konya’nın Derbent İlçesinde yaşanmıştı.

İddiaya göre; Bünyamin Öz, 42 AAD 039 plakalı otomobili ile Derbent ilçesinden bir yakınının nişanına katılmak üzere Konya’ya doğru ailesiyle birlikte yola çıktı.

Saraypınar Mahallesindeki evinden 5 kilometre kadar uzaklaşan Öz, başka bir aracın sıkıştırması sonucu kaza yaptı.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ

Kazada, 5 çocuk babası Bünyamin Öz olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Emine Öz (37), çocukları Beyza Nur (12), Ahmet Can (1) ve Muhammed İbrahim Öz (2) yaralandı.

KAZA ANI KAMERADA

Kaza anı Bünyamin Öz tarafından sosyal medyadan yapılan canlı yayın tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntüleri izleyen jandarma ekipleri, Saraypınar Mahallesinden çıkışta Bünyamin Öz’ün yoluna çıkan bir otomobilin, seyir halindeyken Öz’e arkadan çarptığını, daha sonra sıkıştırdığını, bu sırada da olayın yaşandığını belirledi.

 

 

TUTUKLANDI

Bünyamin Öz ile aralarında daha önceden husumet olduğu öne sürülen otomobilin sürücüsü Mustafa K, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Şüpheli Mustafa K. ise çıkarıldığı mahkemece ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklandı.

SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Konya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mustafa K, ve hayatını kaybeden Bünyamin Öz’ün eşi Emine Öz ile taraf avukatları katıldı.

İkinci duruşmada mahkeme heyeti tanıkları dinledi.

Tanık olarak duruşmaya katılan Yılmaz T, “Olay günü ben yol kenarında inek otlatıyordum. Sanık ile maktul yolda araçlarıyla arka arkaya çok süratli bir şekilde geçti. Bünyamin Öz önde, Mustafa K. arkada seyrediyordu. İleride bir patlama sesi duydum, toz bulutu çıktı. Ben kazanın nasıl olduğunu görmedim. Sesi duyunca gittim. Bünyamin araçtan sarkmış, eşi kocam öldü diye ağlıyordu. Ben olay yerindeyken Mustafa K. orada değildi. Her iki araç arasında yaklaşık 2 metrelik bir mesafe vardı. Sanık sollamak istiyordu. Bünyamin de yol vermedi. Kaza yerine 2 kilometre uzaklıktaydım. Arada ev olduğu için kazayı görmedim.” dedi. 

konyada-bunyamin-ozun-oldugu-kazada-sanigin-yargilanmasina-devam-edildi.jpg

Sanığı marketine geldiğinden dolayı tanıdığını, maktulü ise tanımadığını söyleyen diğer tanık Ali Osman E, olay günü bahçede sulama yaptığını söyleyerek, “Benim bahçe biraz çukurdaydı. Bir patırtı sesi duydum. Yukarı çıkıp baktığımda minibüs kaza yapmıştı. Rahmetlinin hanımı bağırıyordu. Aracın kapısını açtım ve jandarmayı aradım. Ben kaza anını görmedim.” diye konuştu.

‘SEN DAHA ÖLMEDİN Mİ?’

Tanık olarak dinlenen Bünyamin Öz’ün yeğeni Sümeyye Ç. ise “Ölen Bünyamin Öz dayım olur. Daha önceden sanığın evinin yanındaki tarlayı 2 veya 4 sene önce kiralamıştık. Tarlada çalıştığımız sırada sanık ‘Len sen daha ölmedin mi?’ dedi. O gün sonraki karşılaşmada sanık yeniden yanımıza gelip aynı şeyleri söyledi. Dayım Bünyamin Öz de ‘Sen ölmemişsin ben mi öleceğim’ diyerek cevap verdi. Sanığın hitabı şaka yollu değildi. Ben dayım ile sanığın öncesinde kavga ettiklerini bildiğim için ben dayıma bu konu ile ilgili herhangi bir şey sormadım.” dedi. 

Diğer sanıklar Veysel T. ve Dursun K. ise ifadelerinde sanık ile maktulün aralarında daha önceden husumet bulunduğunu belirtti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından heyet sanık Mustafa K’nin tutukluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

konyada-bunyamin-ozun-oldugu-kazada-sanigin-yargilanmasina-devam-edildi-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.