Konya’nın konuştuğu kahraman polise barodan plaket

Konya Adliyesi’nde avukat Abdülkerim İnce’yi tabancayla vuran 2 zanlıyı tek başına etkisiz hale getiren Çevik Kuvvet polisi Buğra Kurt, soğukkanlılığıyla takdir toplamıştı. Konya Barosu, Komiser Yardımcısı Buğra Kurt’a teşekkür için çiçek ve plaket verdi.

Konya’nın konuştuğu kahraman polise barodan plaket

Geçen hafta Perşembe günü Konya Adliye Sarayı'nın bahçesindeki otopark girişinde yaşanan olayda, avukat Abdülkadir İnci, haciz işlemleriyle ilgilendiği Kadir Ö. ve arkadaşı İsmail E. ile adliyenin karşısındaki çay ocağında buluşmuş, görüşmenin ardından adliyede işleri olduğunu söyleyen Kadir Ö. ve İsmail E.'yi otomobile alan İnci, otopark girişinde silahlı saldırıya uğramıştı.

İnci'yi sağ dizinden vuran İsmail E., Kadir Ö. ile birlikte kaçmaya çalışmış, silah sesini duyan polis, İsmail E. ve Kadir Ö'yü uzaklaşamadan yakalamıştı.

Kanlar içinde kalan avukat İnci çağrılan ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılırken, önce İnci'nin kaza yapması için aracın direksiyonunu sağa sola çevirdikleri, otomobili durdurunca da tabancayla yaraladıkları ortaya çıkan zanlılar, tutuklanmıştı.

TEK BAŞINA YAKALADI

Avukat Abdülkerim İnce’yi vuran 2 kişiyi, Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Komiser Yardımcısı Buğra Kurt’un tek başına etkisiz hale getirdiği ortaya çıkmıştı. O ana dair görüntüler, güvenlik kamerasına anbean yansımıştı. Görüntülerde, Abdülkerim İnci ve saldırganların içinde bulunduğu otomobilin adliye otoparkına doğru gelişi, aracın sağ kapısının açılması, silah seslerini duyanların kaçışması, o sırada girişte bulunan Komiser Yardımcısı Kurt’un silahını çıkartıp olaya tek başına müdahale etmesi ve kaçmaya çalışan saldırganları etkisiz hale getirmesi yer aldı.

 

 

KONYA BAROSU PLAKET VE ÇİÇEK VERDİ

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ ve beraberindeki bir heyet, bugün İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Aladağ, burada düzenlenen törenle yaptığı açıklamada, avukat İnci'nin Konya Şehir Hastanesi'ndeki tedavisinin devam ettiğini söyledi.

konyanin-konustugu-kahraman-polise-barodan-plaket.jpg

Olaya ilişkin kamera kayıtlarından, zanlılara çok genç bir polisin kahramanca müdahale ettiğini gördüklerini ifade eden Aladağ, "Doğru olan, güzel olan her şeyin takdir edilmesi, teşekkür edilmesi ve anılması gerektiğini düşünerek buradayız. Tüm polis teşkilatımıza sonsuz şükranlarımı sunarak takdirlerimi arz ediyorum." diye konuştu. Aladağ, konuşmasının ardından ilk olarak Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Vekili ve Emniyet Amiri Emre Ayçeken'e çiçek takdim etti.

Ardından Aladağ, Komiser Yardımcısı Buğra Kurt'a, başarısından dolayı çiçek ve plaket verdi.

konyanin-konustugu-kahraman-polise-barodan-plaket-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.