Meram Turgut Reis Evleri’nde kuralar çekildi! İşte isim isim çekiliş sonuçları

Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Turgut Reis Evleri Konut Kooperatifi için kuralar çekildi. İşte isim isim kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar. (Turgut Reis Evleri Kura Sonuçları)

Meram Turgut Reis Evleri’nde kuralar çekildi! İşte isim isim çekiliş sonuçları

Meram Turgut Reis Evleri Konut Kooperatifi için online olarak yapılan ön başvuru süreci sona ermiş, kura çekilişinin ne zaman yapılacağı ve kura sonuçlarının ne zaman açılacağı merak edilmeye başlanmıştı. 

REKOR BAŞVURU YAPILDI

Konya’nın Meram İlçesinde, Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Turgut Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi için 30 Eylül’de başlayan ön başvuru süreci 8 Ekim Cuma günü sona erdi ve rekor düzeyde talep oldu.

32 BİN 244 BAŞVURU OLDU

Meram’ın en merkezi konumları arasında yer alan Aymanas Mahallesi’nde ev sahibi olmak isteyen vatandaşların sayısı 32 bin 244 kişi oldu.

MERAM TURGUT REİS EVLERİ KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI?

Meram’ın en büyük Kentsel Dönüşüm Projelerinden biri olacak ve 36 bin 500 metrekarelik bir arsa alanı üzerine yapılacak Turgutreis Evleri Konut Kooperatifi projesi için kura çekilişi bugün yapıldı.

meram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-027.jpg

BAŞKAN KAVUŞ; “ŞEHİRCİLİK ALANINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş çekiliş öncesi açıklamalarda bulundu. İmar sorununu Meram’ın gündeminden tamamen çıkarmak amacıyla son iki buçuk yılda pek çok çalışmayı projeyi peşpeşe hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, hayata geçirilen her projenin Meram’ın geleceğe dair umutlarını bir kat daha artırdığını belirtti. Bu çerçevede başlattıkları kooperatif hamlesinin son halkası olan Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nde yeni bir sürece girdiklerini kaydeden Başkan Mustafa Kavuş, “Bu çekilişin hemen ardından temel atma ve inşaat süreci başlayacak inşallah. Öncelikle Turgutreis Evleri için başvuruda bulunanlara teşekkür etmek istiyorum. 30 binin üzerinde bir başvuru alındı. Bu sadece Meram için değil Konya için rekor bir sayı. Konya tarihinde bir kooperatif için yapılmış en fazla başvurulardan birini oldu bu yeni projemiz. Bunun iki nedeni olduğuna inanıyoruz. Birincisi Uluırmak, Aksinne ve Aymanas Evlerimizin hızlı ve güzel yapılıyor olması. İkincisi de nüfus artışına karşın inşaat sektörünün yaşadığı daralmadan dolayı aynı oranda konutun üretilememesi. Tüm bu nedenlerle projemize teveccüh gösteren hemşehrilerimize teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

meram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-026.jpg

BAŞKAN KAVUŞ; “ŞARTLAR BİZİ KOOPERATİFLERE DEVAM ETMEMİZ NOKTASINDA ZORLUYOR”

Meram Belediyesi olarak yaşanan bu süreçte kooperatif düşünmediklerini ancak şartların bunu zorunlu kıldığını kaydeden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Yıkılan yerler ve tapu sahiplerine verilmiş sözler vardı. Bu sözleri yerine getirmek adına çaba sarf etmeyi uygun gördük. Bu dönüşümleri özel sektör aracılığı ile çözmeyi planladık. Ama şartlar buna el vermedi. Verilen sözleri yerine getirebilmek amacıyla kooperatif yöntemi ile yolumuza devam etmemiz gerekti. Kooperatiflerimiz yükseldikçe, yeşil alanlardan sosyal alanlara kadar bulundukları bölgelerin çehresini değiştirdi. Bu yöntemin de kendine has artı ya da eksi yönleri var. Taksitle olmasından dolayı uzun sürebiliyor ama en uygun yöntemlerden biri de bu. Turgutreis Evleri’ne yapılan rekor başvuru bizi bu yolda yürümek noktasında daha da motive etti. İnşaat maliyetlerinin yükselmesinden dolayı daralan inşaat sektöründe vatandaşlarımızın zorluk yaşamamaları adına önümüzdeki süreçte de bu yolda yürümeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Turgutreis Evleri kura çekimi, Meram’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olsun. Kuradan sonra üyelik hakkı kazanan ailelerimizin mutluluğuna mutluluk katmasını, birliklerini, dirliklerini ve huzurlarını artırmasını, yeni yuvalarında sağlık içinde bir ömür geçirmelerini diliyorum.”

İşte isim isim, Meram Belediyesi Turgut Reis Evleri Konut Kooperatifi kura çekilişi sonuçları:

 

meram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-004.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-005.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-006.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-007.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-008.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-009.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-010.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-011.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-012.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-013.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-014.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-015.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-016.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-017.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-018.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-019.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-020.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-021.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-022.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-023.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-024.jpgmeram-turgut-reis-evlerinde-kuralar-cekildi-iste-isim-isim-cekilis-sonuclari-025.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.