Konya’da 7 kişinin katil zanlısı, çok iyi bildiği Bozkır’ın dağlarında aranıyor

Konya’da 11 yıllık husumet sonunda aynı aileden 7 kişiyi öldürüp kaçan Mehmet A’nın yakalanması için polis ve jandarma, Bozkır ilçesinde dağlık alanda drone destekli arama yapıyor. Zanlının eşi, önemli bir ayrıntı verdi, aramalar da bu yönde sürdürülüyor.

Geçtiğimiz Cuma günü Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesinde, Yaşar Dedeoğulları'nın (65) evine gelen, 2010 yılından beri 'kedi' meselesinden husumetli olduğu yan komşusu Lütfi K'nin yakın bölgedeki başka mahallede oturan kayınbiraderi Mehmet A, bahçede aile fertleriyle bir süre konuştuktan sonra poşetten çıkardığı tabancayla ateş etti. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları, eşi İpek Dedeoğulları (62), çocukları Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları (35) hayatını kaybetti.

Polis, yaptığı incelemede, Mehmet A'nın yerde yatan yaralılara tekrar ateş açtığını ve saldırının ardından aracından aldığı bidonla evin birkaç noktasını ateşe vermek istediğini saptadı. Olay anı güvenlik kamerasına da yansıdı.  

KİRALIK ARACIN TERK EDİLDİĞİ BÖLGEDEKİ DAĞLIK ARAZİDE ARAMA 

Mehmet A, kiraladığı aracı, kaçtığı kent merkezinden 140 kilometre uzaklıktaki Toros Dağları'nın eteğinde bulunan Bozkır ilçesinde mahallenin yakınına bıraktı; olayın ardından 45 dakikada mahallesine ulaştı. Saldırının ardından da bu dağlık alanda Cinayet Büro Amirliği ve özel harekat ekipleri ile Jandarma Suç Araştırma Timi'nin (JASAT) katıldığı arama çalışması başlatıldı.  

KÖPEKLER VE DRONE DE KULLANILIYOR

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Özel Harekat Bölge Müdürlüğü'ne atanan Arif Özdemir, İl Jandarma Komutanlığı yardımcıları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı üst düzey yöneticilerinin katıldığı bölgede yürütülen çalışmalarda, kokuya duyarlı eğitimli köpek ile insansız hava aracı drone ile de arama yapıldı.

Ayrıca özel harekat ve JASAT, hem zanlının akrabalarının evlerinde hem de bölgedeki bazı mahallelerdeki sahibi il veya yurt dışında olan ve uzun süredir kullanılmadığı için boş olan evlere baskın yapıp, arama gerçekleştirdi.

“DAĞLIK ARAZİLERE GEZMEYE GİDERDİ”

Mehmet A’nın gözaltında bulunan hamile eşi, zanlının zaman zaman gezmek için araç kiraladığını, evden ayrılıp gezmeye gittiğini, bazen de Bozkır'daki dağlık arazileri gezemeye gittiğini, temizlik ve eşyalarının düzenli olması konusunda titiz olduğunu söylediği öğrenildi. Bu bilgi doğrultusunda bölgedeki dağlık alanları iyi bildiği düşünülen Mehmet A’nın ormanlık olan dağlık alanda kaçtığı ihtimaliyle, mağaralar ve menfezler dahil arama yapıldı. 

Yoldan geçen sürücülerin araçları ise tek tek durdurulup arandı. Arama sırasında bölgede bulunan sigara izmaritleri, yiyecek ve içecek atıkları da tek tek incelendi. Ancak şu ana kadar herhangi bir ize rastlanılmadı. 

SORGULARI SÜRÜYOR

Öte yandan, olayın ardından gözaltına alınan Mehmet A'nın aile fertlerinden eşi ve ablası Ayşe K'nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin sorgusu halen devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri