Konyaspor Başkanı Özgökçen, İlhan Palut ayrılığının perde arkasını anlattı

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, İlhan Palut ile ayrılığın perde arkasını anlattı. Gerekçeleri madde madde sıralayan Başkan Özgökçen, “Yönetimin dışında birileriyle oturup kalkıp takımı dizayn etmeye kalkarsanız buna müsaade etmemiz mümkün değil.” dedi.

Konyaspor Başkanı Özgökçen, İlhan Palut ayrılığının perde arkasını anlattı

Konyaspor’un, teknik direktör İlhan Palut ile yolları ayırma kararı bir anda Türkiye’nin gündemine gelmiş, taraftarlar ayrılığa tepki göstermiş ve ilk lig maçındaki yenilgi sonrasında da yönetimi istifaya çağırmıştı.

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, katıldığı canlı yayında İlhan Palut ayrılığının perde arkasını ayrıntılarıyla anlattı. 

“UZUN TOPLANTILAR YAPIYORUZ”

Başkan Özgökçen’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Ailemizi, işimizi, sosyal hayatımızı bir kenara bırakarak uzun süren toplantılar yapıyor ve kararlar alıyoruz. Çok düşünüp istişare ediyoruz. Geçen yıl Konyaspor tarihinin en yüksek puanını aldı. Uzun soluklu ve ilkelere dayalı kararlar alıyoruz. 

Göreve geldiğimizde İlhan Palut hocamızla 10 dakika görüştük, takımda devam etmesine karar verdik. 2022 Mart ayında da hocayla sözleşme uzatma kararı aldık. 

Daha önce de dediğim gibi temel ilkeler ve Konyaspor’un üstün menfaatleri doğrultusunda yolların ayrılmasına karar verdik. 

“İSTİŞAREDE BOCALAMAYA BAŞLADIK”

Bizim skorla işimiz yok, ilkelerle var. İstişare kültürüne büyük önem veriyoruz. Birincisi burada bocalamaya başladık. 

konyaspor-baskani-fatih-ozgokcen-ilhan-palut-ayriliginin-perde-arkasini-anlatti-001.jpg

“KİŞİSEL KAPRİS…”

İkincisi kimse tartışılamaz değildir. Kişisel kaprisler Konyaspor’un önüne geçemez. 

“GENÇLERE YETERLİ SÜRE VERİLMEDİ”

Ve altyapı konusu. Gençlere süre verme konusunda sıkıntı yaşıyoruz. 1,5 yıl içindeki gözlemlerimiz sonunda bunu düzeltemedik. Bu alanda 19 süper lig kulübü arasında 2 dakika ile son sıradayız. Kazanamadık gençlerimizi. 

“BİZE ŞİKAYETLER GELDİ”

Hep hocamızın yanındaydık, hocamızdan da bunu bekledik. Sadece oynayanların değil kulübede bekleyenlerin de motive edilmesi gerek. Bu konuda da bize şikayetler geldi. 

konyaspor-baskani-fatih-ozgokcen-ilhan-palut-ayriliginin-perde-arkasini-anlatti.jpg

“MÜSAADE ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Yönetimin dışında birileriyle oturup kalkıp takımı dizayn etmeye kalkarsanız buna müsaade etmemiz mümkün değil. Sadece biz değil buna kimse izin vermez. Bu ilkeler nedeniyle ayrıldık. 

NİYE BUGÜN BEKLENDİ?

Dünya kupası arasında da sürdürdüğümüz gözlemlerimiz sonunda saydıklarımızın düzelmediğini gördük. Transfer dönemi başlamadan yeni hocayla planlama yapma adına bugüne kadar beklendi."

konyaspor-baskani-fatih-ozgokcen-ilhan-palut-ayriliginin-perde-arkasini-anlatti-002.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum