Konyaspor-Gaziantep FK maçı öncesi merak edilen istatistikler

Futbolseverleri okudukça heyecanlandıran veriler, bir bakıma futbolun matematiksel yönünü ortaya çıkarıyor. İşte Konyaspor’un, sahasında Gaziantepspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi merak edilen istatistikler...

Konyaspor-Gaziantep FK maçı öncesi merak edilen istatistikler

Futbolseverleri okudukça heyecanlandıran veriler, bir bakıma futbolun matematiksel yönünü ortaya çıkarıyor. Konyaspor’un, sahasında Gaziantepspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi de bir çok istatistik merak konusu.

İki ekibin karşılaştırmaları oynadıkları resmi müsabakalar, öne çıkan oyuncuların performans bilgileri ve daha bir çok veriler zorlu mücadele öncesi futbolseverlere ışık tutuyor.

İşte Opta’nın derlediği bilgiler:

- Süper Lig'de Gaziantep FK'yı ağırladığı üç maçı da kaybetmeyen Konyaspor (1G 2B) tek galibiyetini son randevuda 4-1'lik skorla (Nisan 2022) alırken, önceki iki karşılaşma golsüz beraberliklere sahne oldu.

- Konyaspor ile karşılaştığı son maçta rakibine Süper Lig'de ilk kez kaybeden Gaziantep FK (3G 2B), bu rekabette daha önce sadece Aralık 2011-Nisan 2012'de (2. Lig) üst üste iki lig randevusundan mağlubiyetle ayrıldı (14 maç).

- Bu sezon Süper Lig'de evinde gol yemeyen tek takım olan Konyaspor, 1986/87'den (Eskişehirspor) bu yana bir sezondaki ilk beş iç saha maçında kalesini gole kapatan ilk takım olmayı hedefliyor.

- 2022 takvim senesinde Süper Lig'de en fazla deplasman mağlubiyeti alan takım olan Gaziantep FK (11), son üç ziyaretinden puan çıkaramadı. Gaziantep ekibi, ocak ayındaki 0-0'lık Antalyaspor maçından bu yana oynadığı hiçbir dış saha karşılaşmasında kalesini gole kapatamadı (12 maçta 27 gol).

- Ligdeki son altı maçında birer gol atan Konyaspor, Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor'dan (Eylül-Kasım 2006 arasında 8 maç) bu yana 7+ karşılaşmalık seri yaşayan ilk takım olabilir.

Haber Dairesi (Konya Haber)

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.