Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Derslerle dolu maç!

Derslerle dolu maç!

Dört hafta iyi sonuçlar alan bir takım ile dört hafta kötü sonuçlar alan bir takımın maçı nasıl geçer? Maçtan önce kime sorarsan sor, futboldan anlayan herkes şunu söyler: Kötü sonuçlar alan takım agresif oynar. İyi sonuçlar alan takım soğukkanlı olur, doğabilecek fırsatları değerlendirmeye çalışır.

Peki, böyle oldu mu?

Yarı yarıya böyle oldu.

Giresunspor agresif oynadı. Zaten bekliyorduk.  Ya Konyaspor? Evet, soğukkanlı idik.  Ancak biraz abarttık. Bayağı, bayağı soğukkanlı olduk.

Giresunspor’un bizi yenmemesi için hiçbir neden yoktu. Adamlar maçı almak için gereken her şeyi yaptılar. Agresif oynadılar, iyi oynadılar, uzaktan yakından bol şut çektiler, oyunun geneline hakim oldular, bize bir iki pozisyonun dışında pozisyon vermediler.

Bu maçtan mağlup ayrılsaydık, üzülecek bir şey bulamazdık. ‘Adamlar hak etti, 3 puanı aldı’ derdik. Maçın objektif değerlendirmesi bu…  Kalecimiz İbrahim Sehiç’e bir parantez açmamız gerekiyor. Bu maçta da iyiydi. Maçın kaderinde rol oynadı.

Ancak futbol sonuç bazlı bir oyundur. Biz sonuca bakalım. Deplasmanda 1 puan aldık, namağlup unvanımızı koruduk, kazasız belasız döndük. Tabii ki sevinçliyiz. 1 puan 1 puandır. İlhan Hoca’da aynı şeyi söylüyor. Ben Hoca’nın maç değerlendirmesinden özetle şunu anladım: “ucuz kurtulduk.”

İlerisi için bir değerlendirme yapacak olursak, ‘bu tür maçlar böyle oynanmaz kardeşim’ diye uyarmamız gerekiyor. Tamam adamlar çok agresif oynadılar, oyuncularımız sakatlanmamak için biraz geri çekildiler falan ama her zaman 2 puanı böyle rahat bir şekilde çöpe atacak durumumuz olmayabilir. Düşünün ki, ligin son haftaları ve düşmemeye oynuyoruz. Veya Avrupa’ya gitmek için oynuyoruz.

Bu sene 100 yılımızı kutluyoruz. Bir asır dile kolay. Ligi güzel bir yerde tamamlamak, Avrupa’ya gitmek, kupa(lar)  almak kötü mü olur?

Gelelim alınacak derslere:

  1. Agresif oynayacağını bildiğimiz takımlara karşı özel bir taktik geliştirmemiz gerekiyor. Bunu bu maçta başaramadık.
  2. Serdar Gürler’in maçın sonunda camiadan özür dilemesi, erdemlilik örneğiydi. Tebrik etmek gerekir. Her oyuncu oyundan çıkınca böyle tepkiler gösterebilir, ama pek azı özür diler. Gençlere ders olur inşaallah.
  3. Maçın 86. dakikasında sakatlanan Hamidou Traore, oyundan çıkarken takım arkadaşı Alexis Perez hızlı bir şekilde sırtında taşıdı. Konyaspor’un zaman kazanmaya oynadığı dakikalarda Perez’in takımı adına sergilediği bu davranış sahalarda ender rastlanan bir durum. Beni bayağı etkiledi. Bu da yine genç oyuncuların alması gereken derslerden…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi