Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

En kötü oyununuz, bu olsun…

En kötü oyununuz, bu olsun…

Milli maçlar nedeni ile lige verilen aralar hep beni korkutur. İki hafta sonraki dönüşün nasıl olacağını tahmin edemezsiniz. Bir taraftan milli takımlarda oynayan oyuncuların sakatlanarak dönme ihtimali, diğer taraftan diğer futbolcuların yaşayabileceği rehavet tedirgin eder futboldan anlayan herkesi. Şimdi bir de pandemi eklendi buna. Gel de tedirgin olma.

Pandemi demişken… Ligin nasıl bir durum alacağını hiç kimse kestiremez. Her an her şey değişebilir. Kadrosu güçlü takımlar bir adım önde olacak bu sezon.

Gelelim Kasımpaşa maçına.

Kasımpaşa’da 7 pozitif vaka vardı maçtan önce. Tabii ki can sıkıcı bir durum. Ama her şeye rağmen Kasımpaşa oyuncu derinliği olan bir takım. Lige de iyi bir başlangıç yaptılar. Takımın başına getirilen İrfan Buz ilk maçına çıktı Konya’da.

Ligin tecrübeli oyuncularından Aytaç Kara, 17.dakikada takımını öne geçirdi. Sonraki dakikalarda pozisyonlarımız olduğu halde skoru değiştirmeyi başaramadık.

Ancak ikinci yarıda her şey değişti. İsmail hoca diyor ki, “kazanmak iradesi ile çıktık. “ Bakın bu çok önemli. Sonuç ne olursa olsun, dakika kaç olursa olsun, kazanmak için oynarsanız çok şeyi değiştirebilirsiniz.

İsmail Hoca’nın devre arasında futbolcuları doğru yönde motive ettiğini düşünüyorum. Çünkü ikinci yarıda sahada farklı bir Konyaspor vardı.

Sukubic, 48.dakikada iyi iş çıkardı. Devreye gol ile başladık ve sonrasında da birçok gollük pozisyonumuz oldu. Musa’nın 89.dakikadaki golü olmasaydı çok üzülecektim. Çünkü galibiyeti hak etmiştik. Nihayetinde galip geldik ve 3 puanın sahibi olduk. Geçen yıl küme düşme tehlikesi atlatan bir takım olarak alınan puanlar nezdinde duruma baktığımızda iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. En kötü ihtimal böyle devam etse dahi, ligi orta sıralarda bitiririz. Bu yıl muhtemel küme düşme çizgisi 42 puandan başlar. Ama biz korkulu rüya görmemek için bunu 45 olarak düşünmeliyiz. 40 maç oynayacağımız düşünüldüğünde ve bu istikrarla devam ettiğimiz varsayıldığında 50 puanın biraz üstünde veya biraz altında bitiririz. Ama tabi pandemi ve ikinci yarıda tüm takımların yapacağı transferlerle durumun ne olacağını hiç kimse tahmin edemez. Biz bu devreyi 30 puanın üzerinde bitirmeye gayret edelim, kim ne yaparsa yapsın, diyorum.

Ha, bir de verilmeyen bir penaltımız var. Bana göre VAR’a rağmen verilen karar ağır. Penaltı olma ihtimali olmama ihtimalinden daha yüksek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi