M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

1-0 oldu, bizim oldu!

1-0 oldu, bizim oldu!

Artık ‘iyi oyun-kötü oyun’ tartışmalarına girmenin bir manası yok. ‘1-0 olsun, bizim olsun’ modundayız. Ve nihayetinde 1-0 yendik. Üç puanı aldık.

Galibiyeti neredeyse unutmuştuk. İlaç gibi geldi. Yedi hafta sonra ligde galibiyet ile tanıştık. Umutlarımız yeşerdi. Bu maçı kaybetmiş olsaydık artık lige havlu atacaktık.

Dün Pendik’in yenilmesine sevinmiştik. Bugün Gaziantep’in deplasmanda, ligin umutları tükenen takımı İstanbulspor’u yenmesine ise üzüldük. İstanbul galip gelseydi biz sıralamada bir üste çıkacaktık.

Topun daha fazla bizde olduğu ancak sonuç getirecek pozisyonlarımızın fazla olmadığı bir karşılaşma oldu. Hele hele ikinci yarıda ölüp ölüp dirildik. Bir gözümüz sahada diğer gözümüz saatte oldu. ‘Bir bitse’ diye dua edip durduk. Konya aşığı, Konyaspor delisi Mustafa Durmuş’um radyodan herkesten dua isteyen sözlerini unutmayacağız. Mustafa Durmuşların sayısı artmalı.

Puana susamış vaziyette olmasaydık bugünkü oyunu değerlendirmemiz farklı olurdu. Ama yine de ne şekilde olursa olsun uzatmalarla birlikte 60 dakika kadar 1-0’ı korumak da bir başarı…

Emre Hoca’nın Ankara’sı iyi oynayan bir takım. Emre Hoca, ikinci yarı beraberlik için birçok hamle yaptı. Ama Ömeroviç’in öğrencileri tüm hamleleri boşa çıkardı.

Burada seyirciye de bir parantez açmak gerekir. Bu galibiyette onların da katkısı oldu. Hem sayı hem de destek babında…Dolu stada oynamanın zevki bir başka. Uzun zamandır hasret kalmıştık. Bundan sonra hep böyle olmalı. Bu arada Ankara’dan gelen 2 binin üzerinde seyirci vardı konuk tribününde…Tebrik etmek lazım. Maçlar seyirci ile güzel.

Şimdi önümüze bakacağız. Önümüzde birbirinden kritik üç maç var. Beşiktaş, Hatay, Pendik. İki deplasman, bir iç saha… Üç maçtan da puan çıkarabiliriz. 9 puan için bana hayalperest diyebilirsiniz. Ancak iki beraberlik bir galibiyet almamak için bir neden de yok. Alınacak beş puan ile 30 puana yükseliriz. Bunu başarabilirsek gerisi kolay.

Yeni gelen oyuncularla bir hava yakaladığımız gerçek. Ancak henüz eski-yeni oyuncularla tam bir uyum yakaladığımız söylenemez. Biraz zamana ihtiyacımız var. Oyuncuları keşke transferin ilk haftasında alabilseydik. Ama keşkelerin faydası yok. Uyumu hızlandırmak için yoğun çaba lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi